spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEvenimentFestivalul Slowride Transalpina s-a lăsat cu amenzi

    Festivalul Slowride Transalpina s-a lăsat cu amenzi

    În perioada 10–16.07.2017, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat inspecţii, controale tematice și fizice în sectorul alimentar și al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate pe raza teritorială a judeţului Gorj (în localităţile: Arcani, Baia de Fier, Băleşti, Bărbăteşti, Bâlteni, Bumbeşti-Jiu, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Căpreni, Hurezani, Motru, Novaci, Padeş, Peştişani, Polovragi, Rovinari, Runcu, Săcelu, Stăneşti, Stoina, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Tismana, Turceni, Turcineşti, Ţicleni), pentru verificarea modului de asigurarea a conformității cu cerințele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele lanţului alimentar, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor. Inspectorii DSV Gorj au ajuns şi la festivalul organizat weekendul trecut la Baia de Fier. Un comerciant a fost amendat cu 2000 de lei pentru neregulile găsite. „În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate încălcări ale legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost amendate prin aplicarea următoarelor sancțiuni contravenționale: 2000 lei la un restaurant din Arcani, pentru următoarele neconformităţi: uşa de acces şi ferestrele care comunică cu exteriorul nu sunt prevăzute cu plase de protecție împotriva dăunătorilor; nu se respectă vecinătățile de depozitare în lada frigorifică: peşte congelat alături de carne de porc congelată şi legume congelate; 2000 lei la un stand temporar de pregătire şi comercializare a preparatelor la grătar în pieţe şi târguri, amplasat în Baia de Fier (Slowride Transalpina Fest), pentru efectuarea acestor activităţi fără a deţine document de înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranța alimentelor; 600 lei la o cantină din Tismana, întrucât persoanele care manipulează produse alimentare nu deţin echipament complet de protecţie sanitară şi nici fişe de aptitudini eliberate de medicul de medicina muncii”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: