Fiica soților uciși pe trecerea de pietoni a ajuns la spital după ce magistrații au dictat sentința! „În România doar furtul este grav, crima nu!“

2
101

Marius Mărgineanu, șoferul de 45 de ani din Rovinari, care în luna februarie a acestui an a accidentat mortal două persoane, soț și soție, care se aflau pe trecerea de pietoni, și-a aflat sentința. Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată. „Menţine măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul prin încheierea nr.8 din data de 06 februarie 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Târgu-Jiu“, a mai stabilit instanța de judecată.

Urmașii soților Murgu s-au declarat nemulțumiți de sentință și o vor contesta. „Sunt foarte dezamăgită de sistemul judiciar din România. Cum poate procurorul de caz să ceară sentință cu suspendare? Ce fel de țară este aceasta? Este prima dat când aud că un procuror cere sentința mai blândă. Acest individ (n.r. – șoferul autoturismului BMW) a dat peste un căruțaș în urmă cu doi ani. În urma accidentului, calul a murit, dar nu s-a întocmit dosar penal. Nu pot să-mi revin. Mi-a venit rău și am fost la spital. Lupta pentru dreptate continuă și nu o să ne oprim aici, chiar dacă acest lucru o să mă consume. Nu pot accepta ca cineva care omoară doi oameni cu peste o sută de kilometri pe oră să primească doar doi ani de închisoare. Am observat că în România doar furtul este grav, crima nu este o faptă gravă“.

Spulberați pe trecerea de pietoni

Accidentul a avut loc la începutul lunii februarie. Soții Murgu tocmai cumpăraseră lumânări și candele de la un magazin și au vrut să traverseze strada pe trecerea de pietoni. Cei doi au murit ținându-se de mână, fiind loviți de mașina condusă de Marius Mărgineanu. Martorii susţin că maşina condusă de Marius Mărgineanu se deplasa cu viteză foarte mare. În urma izbiturii, cei doi soţi au fost aruncaţi prin aer. Şoferul a recunoscut că avea viteză şi că nu i-a mai putut evita pe cei doi soţi. Cei cinci copii ai soţilor ucişi s-au constituit părţi civile.

Marș organizat de copiii soților uciși pe trecerea de pietoni

Cei cinci copii orfani ai soților Murgu, care au murit în tragicul eveniment rutier, au organizat, săptămâna trecută, un marș prin care au încercat să tragă un semnal de alarmă pentru ca astfel de accidente cumplite să nu se mai întâmple, iar șoferii și pietonii să fie mai responsabili. „Prețuiește viața”, a fost mesajul celor marcați de tragedie. Aproximativ 20 de persoane au participat la această acțiune care a fost supravegheată de forțele de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here