Acasa / Eveniment / Firmă de pază, obligată să achite salariile restante pentru 80 de lucrători

Firmă de pază, obligată să achite salariile restante pentru 80 de lucrători

O firmă pază, din municipiul Târgu Jiu, a fost obligată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj să achite salariile restante. Aproximativ 80 de agenți de pază nu și-au mai primit salariile de câteva luni. O parte dintre aceștia au protestat zilele trecute în fața sediului societății și au depus o plângere la ITM Gorj. Firma are la dispoziție trei săptămâni pentru a achita restanțele salariale.

Termen pentru achitarea restanțelor salariale

În cazul în care societatea nu le va achita angajaților salariile restante, reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj susțin că va fi aplicată o amendă de 10.000 de lei.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat ieri, 04.02.2020, un control la un angajator din municipiul Târgu-Jiu cu obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, în urma sesizării instituţiei de către un grup de persoane care reclamau că nu le-au fost achitate salariile în ultimele trei luni de zile.  Inspectorii de muncă au dispus achitarea tuturor drepturilor salariale restante pâna la data de 25.02.2020. În cazul în care angajatorul nu se supune obligativităţii îndeplinirii măsuri de remediere a deficienţei constatate, acesta riscă o amendă de 10.000 de lei“, a spus Neli Matei, purtător de cuvânt al ITM Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*