Firme amendate pentru poluare în zona de munte a județului Gorj

0
414

Jandarmii montani din Runcu au amendat două societăți din Tismana și Uricani, pentru că au poluat cursurile de apă. O firmă a aruncat rumeguș într-un curs de apă, iar o alta a transportat bușteni prin albia râului.

„Jandarmii din cadrul Postului Montan Runcu au executat misiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale și au constatat faptul că pe Valea Sohodolului și Valea Bâltei reprezentanţii unor agenți economici nu respectau prevederile legale privind pescuitul şi acvacultura.

Jandarmii montani au sancţionat cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 16.000 lei (8000 lei, fiecare) reprezentanții unor agenți economici din Tismana și din Uricani, pentru faptul că au aruncat în cursul pârâului deșeurile de rumeguș provenit din exploatarea lemnului și pentru că transportau bușteni prin albia apei cu utilajele utilizate la exploatarea lemnului.

În situația în care sunteți martori ai unor astfel de fapte de încălcare a normelor legale în domeniul pescuitului și acvaculturii, recomandăm cetățenilor să sesizeze aceste aspecte prin SNUAU 112 sau să se adreseze celui mai apropiat echipaj de jandarmi în vederea luării măsurilor legale“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here