Acasa / Eveniment / Firme de deratizare din Gorj amendate cu aproape 30.000 de lei

Firme de deratizare din Gorj amendate cu aproape 30.000 de lei

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj au aplicat o serie de amenzi, în prima parte a lunii februarie. Cele mai mari sancțiuni au fost date firmelor de dezinsecție și deratizare, în cuantum de aproape 30.000 de lei. De asemenea, operatorul de apă din comuna Stănești a fost amendat din cauza unor deficiențe în privința apei furnizată cetățenilor. „A fost aplicată o sancțiune contravențională conform HGR 857/2011 în cuantum de 8.000 lei pentru neasigurarea de către persoanele juridice care produc sau distribuie apă pentru consum uman a apei potabile corespunzător cerințelor legale la Instalația de Apă Stănești. În perioada 01.02.2020 -13.02.2020, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj a aplicat un număr de opt sancțiuni contravenționale în valoare de 28.800 lei și cinci avertismente“, se arată într-un comunicat de presă al DSP Gorj.

Amenzi pentru unitățile de învățământ

Reprezentanții DSP Gorj au verificat 10 unități de învățământ: patru școli gimnaziale, patru grădinițe, un liceu și o grădiniță cu program prelungit. „Pentru neconformitățile constatate  au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform HGR 857/2011, în valoare de 6.800 lei și 1 avertisment“, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, alte sancțiuni au fost aplicat pentru două unități de dializă. Pentru nerespectarea obligației de a păstra câte o probă din fiecare fel de mâncare servit, timp de 48 de ore în spații frigorifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale pe persoană fizică în valoare de 6000 lei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*