Fiul președintei Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată. A accidentat mortal cu mașina o femeie

0
2251

Fiul președintei Judecătoriei Novaci, din județul Gorj, a fost trimis în judecată pentru uciderea din culpă a unei femei și părăsirea locului accidentului.

Dosarul a fost soluționat de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Mihai Dafinescu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 19.08.2020, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influența alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, Gorj, din direcția DJ 665 către strada Bălani, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului, și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. „Circulând în afara carosabilului și sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranța circulației și dreptul la viață al victimei, încălcând astfel obligațiile prevăzute de dispozițiile art. 35 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată și modificată, privind circulația pe drumurile publice, conform cărora ,,participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporala a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private”, precum și ale art.41 din aceeași lege, care obligă la conducerea vehiculelor pe partea din dreapta drumului public, în sensul de circulație, pe carosabil, cât mai aproape de marginea acestuia.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Craiova, spre competentă soluționare. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție”, se menționează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În Novaci a fost o adevărată revoltă, pentru că tânărul a fost protejat de mama sa, magistrat, motiv pentru care dosarul a fost preluat de cel mai important parchet. Oamenii legii nuj au putut să intre în locuința judecătoarei pentru că aceasta este magistrat și era nevoie de un mandat special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here