Folosea aditivi și arome fără aprobare sanitar-veterinară

0
501

Inspectorii sanitar-veterinari au amendat cu 10.000 de lei o unitate de ambalare, deoarece desfășura activități de recepție, ambalare și comercializare a aditivilor și aromelor fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, un laborator de cofetărie-patiserie a fost sancționat cu 10.000 de lei pentru neîntreținerea spațiilor, echipamentelor și ustensilelor și pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare fabricate. O altă amendă de aceeași valoare a fost aplicată unui magazin alimentar. „S-au constatat deficiențe în depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate; etichetarea incompletă a unor produse alimentare; la data controlului nu se efectua monitorizarea grafică a temperaturii de depozitare a alimentelor destinate comercializării către consumatori; personalul care manipula produsele alimentare nu deținea echipament adecvat de protecție sanitară; unitatea nu deținea contract DDD“, a arătat Robert Spânu, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinar și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj.

Fast-food amendat cu 10.000 de lei

Un alt magazin alimentar a fost amendat cu 10.000 de lei pentru expunerea peștelui spre comercializare în afara spațiului special destinat. „O amendă de 10.000 lei la un fast-food, pentru depozitarea produselor alimentare direct pe paviment (băuturi răcoritoare, apă plată, cartofi, tomate); în spațiul de preparare au fost identificate ambalaje și materiale de împachetare depozitate direct pe paviment“ a mai precizat Robert Spânu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here