8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEvenimentFost polițist local, arestat preventiv pentru furt

Fost polițist local, arestat preventiv pentru furt

Dragoș Constantin Medeleanu, fost agent al Poliției Locale Târgu Jiu, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile într-unul dintre dosarele penale în care este judecat pentru furt. Judecătorul a considerat că fostul polițist local este un pericol public și a dispus arestarea sa preventivă. „Admite sesizarea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi dispune înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar, luată prin ordonanța nr. 577/P/2021 din data de 15.02.2021 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu față de inculpatul Medeleanu Constantin Dragoş, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și trei infracțiuni de furt de folosință (…) cu măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă cu privire la inculpat, în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri, la momentul rămânerii definitive”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu-Jiu.

A furat o mașină

Zilele trecute, Medealanu a furat o mașină parcată pe o stradă din Târgu Jiu: „Cu ocazia activităților desfășurate de polițiști, autoturismul în cauză a fost depistat în scurt timp pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Târgu-Jiu, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Târgu-Jiu. Autoturismul a fost recuperat și predat persoanei vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scopul folosinței, iar față de bărbatul bănuit de săvârșirea faptei, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, se arată într-un comunicat de presă.

A suferit un accident vascular-cerebral

Dragoș Constantin Medelean a fost condamnat, în toamnă, la o pedeapsă de 1 an și 5 luni cu un termen de supraveghere de 2 ani, dar aceasta a continuat să comită furturi.

La începutul anului trecut, Constantin Dragoș Medeleanu, care s-a pensionat în urmă cu doi ani pe caz de boală, a fost prins de o patrulă de ordine și siguranță publică în timp ce fura un pachet de țigări dintr-un autoturism parcat în cartierul Grivița. Mai târziu, acesta a fost prins în timp ce fura un telefon mobil din mall.

Dragoș Medeleanu a suferit un accident vascular cerebral. Acesta nu ar fi urmat nici tratamentul medicamentos care i-a fost prescris, astfel că problemele de sănătate s-au agravat și a fost declarat inapt pentru a-și desfășura activitatea ca polițist local, astfel că a ieșit la pensie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -