Fost primar din Padeş, umilit şi silit la muncă în folosul comunităţii

0
15

Magistraţii de la Tribunalul Gorj i-au dat o lovitură de graţie fostului primar al comunei Padeş, Stoicănel Haralambie. Ex-edilul va fi nevoit să dea cu mătura, să îngrijească spaţiile verzi şi să planteze panseluţe chiar în locul unde cândva stătea la birou şi dădea ordine pentru ca ceilalţi să le execute. Umilinţa va fi cruntă pentru Haralambie, acesta fiind nevoit să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Fostul ales a ajuns în această situaţie jenantă, după ce procurorii DNA au cerut condamnarea la închisoare cu suspendare a acestuia în dosarul în care s-a constatat că a comis mai multe ilegalităţi pentru ca un gorjean să obţină fonduri europene în mod necuvenit.

Doi ani şi opt luni cu suspendare

Judecătorii au decis ieri, 21 ianuarie, să dicteze sentinţa în dosarul în care procurorii anticorupţie au cerut condamnarea la doi ani şi opt luni cu suspendare, pentru comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, complicitate la înşelăciune, complicitate la folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente false care are ca rezultat obţinerea ilegală de fonduri europene. Judecătorii au fost de acord cu propunerea, astfel că s-a admis recunoaşterea vinovăţiei pentru fostul primar cercetat în stare de libertate. „Inculpatul Stoicănel Haralambie urmează să execute pedeapsa cea mai mare de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni închisoare reprezentând o treime din totalul celorlalte două pedepse de câte un an fiecare, urmând ca inculpatul să execute 2 ani şi 8 luni închisoare (…) dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani (…) impune inculpatului Stoicănel Haralambie ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 70 de zile în cadrul Primăriei Comunei Padeş din judeţul Gorj”, au decis magistraţii de la Tribunalul Gorj.

Şi-a recunoscut faptele

Procurorii anticorupţie au consemnat că fostul primar din Padeş a falsificat o adeverinţă, prin adăugarea cifrelor 1 şi 6 în faţa unei suprafeţe de teren de 3,62 hectare, rezultând suprafaţa de 163, 62 hectare, adeverinţă pe care cetăţeanul Bunceanu Ilie a depus-o la APIA , obţinând fonduri europene. După ce a fost descoperit cu ilegalităţile, ex-edilul şi-a recunoscut faptele şi a acceptat propunerea procurorilor anticorupţie privind sesizarea instanţei de judecată cu cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei. În judecată a fost şi bărbatul care l-a instigat pe fostul primar din Padeş să comită infracţiunile. Sentinţa dictată de magistraţii Tribunalului Gorj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here