11.5 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Eveniment Un fost senator de Gorj, ucis de o boală contagioasă

Un fost senator de Gorj, ucis de o boală contagioasă

Marcu Burtea, fost senator de Gorj, a decedat săptămâna trecută, după ce a ajuns în stare gravă la spital cu meningoencefalită. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul „Victor Babeș” din București, însă medicii nu i-au mai putut salva viața, boala fiind într-o stare extrem de avansată. Nimeni nu își explică afecțiunea fostului senator, meningoencefalita fiind o boală infecțioasă gravă.

Fostul senator Burtea a ajuns la Spitalul Județean Târgu-Jiu, în urmă cu mai bine de o săptămână, având simptome precum febră, vărsături și durere de cap. În cazul acestuia s-a stabilit că este vorba de meningoencefalită, medicii de la Târgu-Jiu dispunând ca acesta să fie transportat urgent cu un elicopter SMURD în capitală. Din păcate evoluția acestei boli este extrem de rapidă și de cele mai multe ori letală. Potrivit manualelor de medicină, în această afecțiune contagioasă, sursa de infecție este strict umană, astfel că nu se cunoaște cum a ajuns fostul senator să intre în contact cu boala. Atunci când este depistată din primele zile de la debut, meningoencefalita are șanse să fie tratată.

Marcu Burtea s-a născut în localitatea Broșteni, județul Mehedinți, la data de 21 septembrie 1947. Acesta a fost absolvent al Institutului de Mine Petroșani, Facultatea de Electromecanică Minieră. Ulterior, a ocupat funcția de director general la Sucursala Minieră Motru. Burtea a mai deținut statutul de senator în județul Gorj, pe listele PDSR, în anii 1996-2000, iar în perioada 2000-2004 a fost viceprimar al municipiului Motru.

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente