Acasa / Eveniment / Fosta mină de grafit de la Baia de Fier, furată bucată cu bucată. Șase hoți au fost prinși în flagrant
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Fosta mină de grafit de la Baia de Fier, furată bucată cu bucată. Șase hoți au fost prinși în flagrant

Fosta mină de grafit de la Baia de Fier este devalizată de hoți, după ce paznicii au fost retrași. În locul acestora, conducerea Societății Naționale a Sării, Salrom, care administrează fosta mină, au montat camere video de supraveghere, care nu mai sperie de mult pe nimeni!

Hoții fură tot ce se poate din sediul fostei mine, care se află în conservare. Asta a început să se întâmple după ce reprezentanții Salrom au retras echipele de pază din zonă. „Au concediat paznicii și au pus 3-4 camere video. Au trecut cu mult material lemnos. Cred că este și fier acolo. Se fură de toate“, a spus un localnic.

Se fură chiar și lemnul din acoperișurile clădirilor

 

Primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, spune că hoții taie chiar și lemne din acoperișurile clădirilor: „Din luna octombrie nu mai există pază. Am înțeles că au pus camere de luat vederi și se anunță o firmă de pază, în cazul în care apare vreo problemă. Am înțeles că fură fier vechi, lemn din acoperișuri, șarpante. Se pot accidenta. Nu am intrat acolo. Toate activele aparțin Selrom“. Mina de grafit de la Selrom s-a închis în anul 1996. „Se mai încerca și înainte să se fure și înainte, dar exista pază și nu îndrăzneau să vină. Nu erau probleme așa de mari. Nu știu dacă a fost o idee buă să desființeze paza“, a mai precizat primarul comunei Baia de Fier.

Poliția cercetează patru cazuri de furturi

Polițiștii au fost sesizați de mai multe ori cu privire la furturile care se petrec la fosta mină de grafit. Oamenii legii au prins în flagrant șase persoane. „În urma activitățiilor specifice desfășurate de către polițiștii postului de poliție Baia de Fier și Poliței Orașului Novaci au fost depistate în flagrant șase persoane în timp ce sustrăgeau profile metalice din incinta societății comerciale. Până la acest moment s-au înregistrat patru dosare penale în care se efectuează cercetări pentri infracțiunea de furt calificat, iar societății comericiale i s-a pus în vedere să-și întocmească un plan de pază autorizat“, a spus Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*