Fostul director al Carierei Peșteana, audiat în dosarul lui Daniel Antonie

0
189

gabriel nanuGabriel Nanu, fostul director al Carierei Peșteana, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost audiat, ieri, ca martor în dosarul în care sunt judecați Daniel Antonie, director al Diviziei Miniere, şi Vasile Ghimiş, director la Direcţia Economică a Sucursalei Divizia Minieră, pentru șapte infracţiuni de abuz în serviciu.

Nanu Gabriel este în prezent șef al Secției Mecanică. Acesta a spus în fața instanței de judecată că nu a fost consultat cu privire la achiziționarea truselor medicale, care au fost cumpărate la suprapreț: „Trusele sunt necesare în procesul nostru. Întâmplător am văzut când au fost aduse în magazie. S-au și repartizat. Atunci aveam funcție de conducere la producție. (…)Nu am fost consultat cu privire la achiziționarea acestora. Se stabilește în funcție de gradul de uzură. La secția mea a fost una. S-a discutat cu adjunctul meu. Eu am auzit doar speculații că s-ar fi cumpărat la prețuri supraevaluate. Nu existau acele truse în magazia centrală. La punctele de lucru existau truse. În unitate erau obligatorii. Era nevoie de altele pentru că unele erau degradate și uzate. Trusele au fost uzate și aveau o anume perioadă de garanție”.

În acelaşi dosar mai sunt judecați doi afacerişti: Daniel Sever Giurcău – administrator de fapt al SC TFR Teminvest SRL, fratele șefului de la Protecția Consumatorului Gorj, și Florin Temelie – administrator de drept al SC TFR Teminvest SRL şi societatea SC TFR Teminvest SRL. Cei doi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Prejudiciul în acest dosar este de peste 415.000 lei. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada octombrie 2013-martie 2014, Antonie Daniel şi Ghimiş Vasile, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, ar fi dispus, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice, achiziţionarea de la două firme, printre care şi SC TFR Teminvest SRL, controlate de Giurcău Daniel Sever şi Temelie Florin, la preţuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. „În acelaşi context, pe de o parte „ajutorul” acordat de inculpaţii Temelie Florin şi Giurcău Daniel Sever a constat în depunerea de oferte pentru produsele respective, în numele societăţilor pe care le administrau, la preţuri supraevaluate de circa 6-7 ori faţă de preţurile lor de achiziţie”, acuză DNA. Pe de altă parte, afaceriştii ar fi depus oferte în numele altor societăţi, fără consimţământul administratorilor acestora sau în numele unor societăţi administrate de rude sau prieteni apropiaţi, dezavantajoase faţă de ofertele firmei câştigătoare”, se arată în rechizitoriul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here