Acasa / Eveniment / Fratele fetiței care s-a înecat în râul Tismana va fi luat în grija statului

Fratele fetiței care s-a înecat în râul Tismana va fi luat în grija statului

Fratele fetiței din comuna Godinești care a murit înecată în râul Tismana va ajunge în grija statului. Mama fetiței, care este divorțată, mai are doi băieți care se află internați într-un centru de plasament.

DGASPC GorjO echipă de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a mers la familie și a ajuns la concluzia că băiețelul trebuie să fie separat de familie și să fie luat în grija statului. „O echipă pluridisciplinară, formată din asistenți sociali și psiholog, s-a deplasat în comuna Godinești, unde s-a stat de vorbă cu familia și cu copilul. S-a concluzionat că cea mai bună soluție este ca și copilul rămas în viață să fie scos din familie și introdus în sistemul de protecție a copilului, urmând ca, după ce fac toate evaluările din punct de vedere medical, să se alăture frățiorilor care sunt, deja, în sistemul de protecție a copilului”, a spus Corina Drăgan, purtător de cuvânt al DGASPC Gorj.

Fetița nu a fost găsită la timp

Valentina a dispărut de acasă în urmă cu două zile, după ce un angajat al Primăriei Godinești ar fi atenționat-o pe bunica fetei că micuții ar putea ajunge în grija statului dacă nu sunt bine îngrijiți. Fata s-ar fi speriat și a fugit la mama ei, aflată cu vitele pe câmp, după care i-a spus că se întoarce acasă, dar fetița nu a mai revenit la domiciliu. Dispariția fetei a fost anunțată luni seara, iar polițiștii și mai mulți săteni au participat la căutări. Chiar șeful Poliției Gorj a coordonat echipele de căutători. Fetița nu fost găsită, din păcate, la timp, ea murind înecată în râul Tismana.

3 comentarii

  1. Protectia copilului???? Intai sperie familia, lucru care a dus la disparitia si moartea fetitei, apoi ia si baiatul din familie? Cu ce mai exact ajuta Protectia copilului in Romania? Ii duc in centre de plasament unde angajatii le mananca mancarea, le ia banii de alocatii, unde cei mai mari ii bat pe cei mai mici, unde nimeni nu se mai interesează si nu se mai preocupa de soarta copiiilor? Protectia copilului in Romania lasa mult de dorit. Romanii se dau de ceasul mortii cand aud de Protectia copilului din tarile vestice, fara sa isi dea seama cu cat mai prost este sistemul de protectie a copilului in Romania.

  2. Cristina, se observa ca nu esti informata si ai o atitudine de om neinstruit care isi da cu parerea in necunostinta de cauza; protectia copilului face atat cat poate, in conditiile in care parintii sunt indiferenti, alcoolici, agresivi, neglijenti cu copiii; familia nu ar trebui sa fie speriata daca s-ar concentra pe binele copilului si ar analiza ce poate sa faca ea si ce poate sa faca institutia pentru copil; conditiile din centrele de plasament sunt acum mai mult decat bune, sunt excelente, educatia este asigurata de oameni pregatiti si bine intentionati, care suplinesc cu succes lipsa parintilor; pentru a nu mai vorbi ceea ce nu stii, poti cere acordul conducerii si poti merge sa vezi conditiile de acolo si oamenii de calitate care se ocupa de copii; pana atunci invata ca oamenii intelepti vorbesc doar dupa ceea ce gandesc si isi dau cu parerea doar dupa ceea ce cunosc realitatea asa cum este!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*