10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăEvenimentFuria albă a luat o viață și a paralizat Gorjul

Furia albă a luat o viață și a paralizat Gorjul

De mai bine de două zile, județul Gorj este în alertă după ce a trecut prin viscol și ninsori abundente. Au rămas localități fără curent electric și chiar Spitalul Dobrița dar s-a intervenit la timp și situația a revenit la normal. Din păcate s-a înregistrat și un deces din cauza frigului. O femeie de 74 de ani a fost găsită fără suflare în fața casei. Medicul de familie a stabilit că bătrâna din Țânțăreni avea echimoze specifice hipotermiei.

A nins cât pentru două luni de iarnă în care ne-am bucurat de temperaturi de primăvară. Dacă drumurile naționale au fost curățate impecabil, probleme s-au întâlnit în orașe unde, mașinile parcate au împiedicat curățarea corectă a drumurilor. La Rânca 250 de turiști au rămăs blocați în stațiune din cauza viscolului. Alții au sperat în intervenția autorităților și și-au văzut de distracție pentru căîn stațiune a fost vreme perfectă de schi. Drumarii, polițiștii și jandarmii s-au comportat impecabil astfel că duminică la prânz traficul a fost reluat pe DN67 C. Au existat și nemulțumiri din partea unor turiști care, sâmbătă, au ignorat avertizarea cod portocaliu și au pornit la drum dar după patru ore de așteptare au făcut cale întoarsă pentru că autoritățile nu au riscat să le permită accesul pe drumul afectat de viscol.

Salvat de Salvamont

Sâmbătă noaptea au intervenit și salvamontiștii pentru salvarea unui angajat al Radioreleului Cerbu amplasat în apropierea stațiunii. Bărbatul de 46 de ani a acuzat afecțiuni cardiace și a fost preluat de patru salvamontiști care cu ambulanța proprie l-au transportat la Spitalul din Novaci. Bărbatul a ajuns până la urmă la Spitalul Târgu-Cărbunești unde a primit îngrijiri medicale de la medicul curant.

Ambulanță blocată de zăpezi

Un pacient din Turceni a fost la un pas să nu primească îngrijiri medicale după ce ambulanța de la Serviciul de Ambulanță Gorj nu a putut ajunge la solicitare. În acest caz un echipaj SMURD a fost solicitat pentru a prelua și aduce pacientul la ambulanță: „echipajul SMURD de la Secţia de Pompieri Turceni a intervenit la solicitarea SAJ Gorj, pentru transportul de la domiciliu la ambulanţa SAJ Gorj, a unui bărbat în vărstă de 49 de ani, inconştient. Ambulanţa SAJ nu a putut ajunge la victimă ca urmare a condiţiilor meteo”, se arată în comunicatul ISU Gorj. Nici pompierii nu au avut liniște pentru că au intervenit în localitatea Schela unde o cabană locuită din când în când a fost cuprinsă de flăcări. Se pare că o persoană fără locuință și-a găsit adăpost acolo și focul deschis a produs nenorocirea.

Nu se oprește ninsoarea

Meteorologii nu au vești bune pentru că de marți seara zona județul Gorj va fi din nou afectată de un front atmosferic de origine mediteraneană care va aduce precipitații abundente. Și de această dată va fi afectată la început regiunea Olteniei și sunt așteptate ninsori abundente, cel puțin miercuri și joi. Nici până atunci nu scăpăm de ninsori, chiar dacă sunt slabe cantitativ ele sunt importante având în vedere că stratul de zăpadă format în aceste zile depășește 45 de centimetri.

- Advertisement -
Articolul precedentI-a murit copilul în pântec!
Articolul următorInvitatii ACCES TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -