„Furnizorul”, băgat la „răcoare” pentru 15 zile

0
14

Proverbul „Ulciorul nu merge de multe ori la apă” i se potriveşte ca o mănuşă unui bărbat, din Târgu-Jiu, care şi-a încercat norocul de câteva ori. Numai că ultima dată, i s-a cam înfundat, pentru că poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, pentru ca mai apoi instanţa de judecată să admită arestarea sa preventivă pentru 15 zile. Şi asta după ce a fost prins „furnizând” ţigări de contrabandă unui gorjean.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani, din Târgu-Jiu a perseverat şi de această dată să ajungă după gratii, şi, i-a reuşit. Omul a mai fost percheziţionat în urmă cu câteva luni, la locuinţa de domiciliu, unde poliţiştii au găsit mai multe pachete cu ţigări tot de contrabandă. Atunci a scăpat de arestul preventiv, din indulgenţa instanţei de judecată. Însă acum, acesta nu a mai „beneficiat” de acelaşi tratament, ci s-a ales cu un dosar penal, dar şi cu 15 zile de arest preventiv. Iniţial, totul a plecat de la un bărbat în vârstă de 45 de ani, care a fost prins în flagrant, în timp ce transporta într-un autoturism patru mii de ţigarete, provenite din contrabandă. Extinzând cercetările, a fost identificat şi „furnizorul”, o persoana deja cunoscută poliţiei pentru alte fapte de contrabandă, săvârşite în urmă cu ceva timp.

Sprijiniţi de SIPI Gorj

Pentru documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au colaborat cu jandarmi ai Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj şi au beneficiat de sprijinul specialiştilor Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă(SIPI) Gorj. Cei doi bărbaţi, suspectaţi de activităţi ilegale de comerţ cu produse accizabile, au fost reţinuţi. Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Gorj, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj, acţionând pentru combaterea activităţilor ilegale de comerţ cu produse accizabile, au identificat un bărbat, R.G., de 45 de ani, din comuna Baia de Fier, judeţul Gorj, în timp ce transporta, într-un autoturism, cantitatea de 200 pachete, adică 4.000 ţigarete, ce aveau aplicate banderole de marcaj de provenienţă Serbia.

Ţigări marca Serbia, pe piaţa neagră

Extinzând cercetările, s-a stabilit că, pachetele de ţigări au fost achiziţionate de la un bărbat din Târgu-Jiu, E.N.V., de 48 ani. Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului E.N.V., ocazie cu care au fost identificate 1.220 pachete de ţigări, adică 24.400 ţigarete, provenite din contrabandă. Cele 28.400 de ţigarete au fost confiscate. De asemenea, având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii de investigarea fraudelor au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a celor doi suspecţi, R.D. fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, iar E.N.V., pentru infracţiunile de contrabandă şi deţinere ilicită de ţigarete, fără a avea marcaj legal. În urma analizării dosarului, instanţa, a admis propunerea de arestare preventivă pe numele furnizorului, pentru o perioadă de 15 zile, în timp ce cumpărătorul urmează să fie cercetat în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here