Gorjean condamnat pentru șantaj. Trebuie să-i plătească victimei 15.000 de lei

0
350

Un gorjean a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu pentru șantaj. Marian Pîrvu a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. „Stabileşte pentru inculpatul Pîrvu Marian, o pedeapsă de 10 luni închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. În baza art. 83 alin. (1) Cod penal, dispune amânarea aplicării pedepsei de 10 luni închisoare. În baza art. 84 alin. (1) Cod penal, stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“, se arată în sentința instanșei de judecată.

Va lucra în folosul comunității

Victima va primi o sumă de 15.000 de lei sub formă de daune morale.  „Obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 15.000 lei, cu titlu de daune morale. În temeiul art. 274 alin. (1) Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 571,8 lei, din care suma de 271,8 lei cheltuieli aferente fazei de urmărire penală, suma de 50 lei cheltuieli aferente fazei de cameră preliminară și suma de 250 lei cheltuieli aferentei fazei de judecată. Totodată, în baza art. 276 alin. (1) Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare făcute de această parte“, a mai stabilit instanța de judecată.

Acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei Plopşoru sau în cadrul Şcolii Gimnaziale ”Nicolae Tomovici” Plopșoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here