Acasa / Eveniment / Gorjence minore, duse să se prostitueze în Portugalia. Proxeneții au câștigat 400.000 de lei

Gorjence minore, duse să se prostitueze în Portugalia. Proxeneții au câștigat 400.000 de lei

Doi bărbați, de 35, respectiv, 51 de ani, din comuna Jupânești, și o femeie de 33 de ani, din Târgu Jiu, au fost audiați la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Gorj. Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj.

Oamenii legii au desfășurat patru percheziții domiciliare, trei în orașul Târgu Cărbunești și una în municipiul Târgu Jiu, au vizat persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.

Duse să se prostitueze în Portugalia și Norvegia

„Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 2014-2018, aceștia ar fi recrutat, transportat și cazat în Portugalia, în scopul exploatării sexuale, două minore, de 16 ani, din județul Gorj.

Totodată, cei trei ar fi sprijinit și alte tinere să practice prostituția în Norvegia, realizând un venit de aproximativ 400.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit în imobile și autoturisme. În urma perchezițiilor, au fost ridicate un autoturism, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, carduri de memorie și înscrisuri.

În activități s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La desfășurarea perchezițiilor au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești și jandarmi din Gorj“, au precizat reprezentanții Poliției Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*