spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEvenimentHackerii gorjeni, din nou în arest

    Hackerii gorjeni, din nou în arest

    Cei șapte gorjeni acuzați de fraude informatice s-au întors în arest după ce procurorii DIICOT Târgu-Jiu au făcut recurs împotriva sentinţei de eliberare a acestora din arest preventiv. Curtea de Apel Craiova a admis propunerea DIICOT de a-i aresta din nou pe hackerii din Gorj, deși magistrații Tribunalului din Gorj au decis judecarea acestora în stare de libertate. La mijlocul lunii martie, hackerii au un nou termen de judecată. În perioada 2009-2011, aceștia au postat anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate și au determinat zeci de persoane din Statele Unite ale Americii (SUA) să le furnizeze datele de la conturile personale, după care le-au golit conturile de la bancomate din străinătate.

    Magistrații Curții de Apel Craiova au admis recursul procurorilor Biroului Târgu-Jiu al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) făcut împotriva sentinței Tribunalului Gorj de eliberare din arest preventiv a celor șapte inculpați arestați în dosarul înșelătoriilor pe Internet. La începutul săptămânii trecute, judecătoarea Cristina Celea, de la Tribunalul Gorj, a admis cererile făcute de avocații inculpaților de eliberare din arest preventiv a celor șapte persoane, dintre care trei sunt medici stomatologi și un inculpat este student la Facultatea de Medicină. Aceștia se află după gratii de peste șapte luni. Este vorba despre Bălănescu Dragoş-Ioan, medic stomatolog din orașul Bumbeşti-Jiu, Bălănescu Horaţiu-Daniel, Adam Laurenţiu, medic stomatolog din Caraş-Severin, Iovan Mic Constantin-Romeo, Crangă Florian-Ciprian, Bărbulescu Ilie şi Medeleanu Ioan-Remus. În acest dosar, care are legătură cu operaţiuni de clonare de carduri în cadrul unui grup infracţional organizat, sunt judecate în total 19 persoane, dintre care 13 au fost reţinute şi arestate în iulie 2011, fiind acuzate de săvârşirea mai multor infracţiuni de fraudă informatică. De asemenea, toți apărătorii celor 19 inculpați trimiși în judecată pentru înșelăciuni pe Internet au cerut retrimiterea dosarului la DIICOT pentru completarea materialului probator, deoarece în rechizitoriu nu sunt descrise faptele. Instanța de judecată a respins această cerere, urmând ca procesul să se reia la jumătatea lunii martie.

    Americanii, înșelați de heckerii români

    În vara anului trecut, procurorii DIICOT au trimis în judecată 19 persoane, care făceau parte dintr-o grupare specializată în fraude pe Internet. Potrivit rechizitoriului, aceștia sunt acuzați că, în perioada 2009-2011, au postat anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate și au determinat zeci de persoane din Statele Unite ale Americii (SUA) să le furnizeze datele de la conturile personale, după care le-au golit conturile de la bancomate din străinătate. Anchetatorii susțin că fiecare avea un rol bine determinat în această grupare. Pentru prinderea „hackerilor”, ancheta, care a durat luni bune, a fost sprijinită și de agenți FBI din SUA.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    1. Mai ziceți că Votările nu sînt Fraudate.
      Dacă și Bălanescu Dana. Nevasta lui Balanescu Horațiu ,Heckeru,care a fraudat cetățeni americani ,a fost în Comisia de Votare din data de 15-11-2020.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: