spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEvenimentHoţi cercetaţi în stare de libertate. Poliţiştii vin cu recomandări

    Hoţi cercetaţi în stare de libertate. Poliţiştii vin cu recomandări

    Atenţie la hoţi. Fiecare persoană care se află în preajma dumneavoastră poate fi un hoţ profesionist. Cazuri de înşelatorie sunt la ordinea zilei. Pedepsele primite de hoţi sunt minime sau chiar inexistente. O bătrâna de 88 de ani, din Bengeşti Ciocadia a căzut foarte uşor prada acestora. Trei bărbaţi au mers la locuinţa bătrânei spunându-i că o ajută să facă anumite reparaţii la casă, pentru o sumă de bani infimă. Octogenara i-a crezut şi i-a primit în casă, insa la scurt timp a observat că toate economiile ei dispăruseră.

    ,,Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Bengești Ciocadia au fost sesizați cu privire la faptul că unei femei, de 88 de ani, din comună, persoane necunoscute i-ar fi sustras din locuință 5.100 de lei. În urma celor sesizate, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Orașului Novaci, care a stabilit că peroane de sex masculin ar fi venit la locuința reclamantei cu un autoturism, pentru a efectua unele lucrări de reparație a jgheaburilor, de la acoperișul casei. La finalizarea lucrării, unul dintre aceștia, a însoțit persoana vătămată în locuință, de unde a primit 500 de lei, pentru lucrările efectuate. La scurt timp, femeia a observat că îi lipsesc 5.100 de lei, bănuind că banii i-ar fi fost sustrași de persoana care a însoțit-o în locuință”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

    După ce i-au restituit banii, procurorul de caz a dispus ca cei în cauză să fie cercetaţi în stare de libertate. Oamenii legii fac un apel către cetăţeni să nu primească în casă persoane necunoscute şi să nu dea crezare ofertelor tentante făcute de vânzătorii ambulanţi.

    ,,În urma continuării cercetărilor, polițiștii au identificat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 39 de ani, din județele Hunedoara, Harghita și Mureș, care corespundeau semnalmentelor, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt. Asupra acestora a fost găsită întreaga sumă sustrasă în data de 19 mai a.c., din locuința femeii, de 88 de ani, sumă ce a fost restituită părții vătămate. Dosarul penal a fost prezentat procurorului de caz, care, în baza probatoriului administrat și după recuperarea în totalitate a prejudiciului cauzat, a dispus ca cei în cauză să fie cercetați în stare de libertate”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

    HOŢII PROFITĂ DE NEGLIJENŢA DUMNEAVOASTRĂ!

    Modalităţi de săvârşire a unor infracţiuni de furt sau înşelăciune, comise prin ”împrietenire” sau prin atribuirea de nume sau calități mincinoase, prin:

    ”METODA DETERGENTUL”: infractorii bat la uşa victimelor şi oferă produse de curăţenie gratuite sau la preţuri promoţionale. Sub pretextul vânzării unor detergenţi de vase, unul dintre autori se oferă să facă demonstraţii în bucătărie, timp în care celălalt fură banii sau bunurile de valoare din casă.

    „METODA DERATIZAREA”: oferă servicii de deratizare, primesc accesul în locuinţă şi solicită plata pentru aşa-zise servicii pe care le-au prestat.

    „METODA STRĂINUL”: infractorii motivează că nu sunt din localitate (pretind că sunt cetăţeni străini şi vorbesc stricat limba română), spun că au o urgenţă medicală şi nu au bani româneşti asupra lor. Solicită victimelor să le schimbe sume în valută. Iau banii şi lasă garanţie o geantă în care afirmă că au valută sau bunuri de valoare, spunând că se vor întoarce.

    „METODA CURIERUL”: Escrocii sună la uşile persoanelor despre care ştiu că sunt singure acasă şi le spun că au un colet pentru vecinul lor, dar care nu este acasă. După aceea, îi conving că este un colet important și trebuie să plătească o sumă importantă de bani.

    AGENȚII AMATORI DE ACTE CARITABILE: O altă metodă întâlnită este cea a cazului umanitar, când infractorii cer diverse sume de bani în scopuri umanitare, în numele sau de la persoane publice (actori, politicieni, cântăreţi, preoţi, conducători ai unor instituţii etc.), iar apoi o altă persoană se prezintă pentru a ridica „donaţia” sau solicită trimiterea banilor prin transfer bancar.

    METODA „BIJUTERIA”: Păcăliţi pot fi şi naivii care se lasă „vrăjiţi“ de persoane dubioase care se oferă să ghicească viitorul şi care ulterior constată că le-au fost substituite/sustrase bijuterii sau sume de bani.

    METODA „PREMIUL CEL MARE”: Infractorii trimit mesaje scrise pe telefoanele mobile prin care anunţă posesorul numărului că a câştigat un premiu, dar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să plătească o taxă. Victimele sunt rugate să sune la numărul de telefon indicat în mesaj pentru a afla mai multe detalii. Ca şi în celelalte situaţii, după ce depun sumele de bani în conturile indicate, victimele nu mai pot lua legătura cu cei care i-au informat despre premii. De cele mai multe ori, infractorii precizează fie că sunt de la o companie de telefonie, fie de la o firmă cunoscută la nivel naţional sau chiar internaţional.

    METODA „AGENTUL TELESHOPPING”: Infractorii se recomandă drept agenți în teren ”Teleshopping” care oferă așa-zise cadouri (electrocasnice de mici dimensiuni), în schimbul cărora percep o taxă de curier a cărei valoare o depășește pe cea a produselor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: