10.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăEvenimentHoţi de lemne, prinşi de poliţişti

Hoţi de lemne, prinşi de poliţişti

Poliţiiştii gorjeni sunt pe urmele hoţilor de lemne. Săptămânal aceştia depistează în trafic maşini de tonaj mare umplute ochi cu lemne furate. Pe numele celor prinşi că transportă cantităţi de lemne fără a deţine aviz, oamenii legii întocmesc imediat dosar penal. Weekend-ul trecut, doi tineri, dintre care unul abia trecut de vârsta majoratului, au fost prinşi în flagrant. Aceştia transportau cu căruţa mai mulţi arbori de esență fag şi gorun, fără să aibă aviz. Tinerii s-au ales cu dosar penal dar şi cu lemnele confiscate.

Mai multe persoane din Gorj sunt cercetate de poliţişti pentru tăiere fără drept şi sutragere de material lemnos. Este şi cazul a doi tineri de 18 respectiv 21 de ani, din Bengeşti Ciocadia, care au fost prinşi în timp ce transportau ilegal material lemnos. Aceştia s-au ales cu dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunilor de taiere si sustragere de material lemnos, dar şi cu întreaga cantitate de lemne confiscată.

,,Polițiști din cadrul Postului de Poliţie Bengeşti-Ciocadia au depistat în flagrant doi tineri de 18 ți 21 de ani, din localitate, în timp ce transportau, cu un atelaj pe drumul sătesc Bengești, un număr de 8 arbori de esență fag şi gorun, având diametrul la cioată cuprins între 18 cm. şi 26 cm., fără marcă silvică și fără documente de proveniență. Materialul lemnos și atelajul au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei și a prejudiciului cauzat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere și sustragere de material lemnos”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Oamenii legii au sesizat faptul că cele mai mari problemele le ridică pădurile care nu beneficiază de pază nici din partea direcţiilor silvice nici prin contractarea altor societăţi . Acestea sunt practic lăsate la mila hoţilor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -