Imagine horror într-un cartier din Târgu Jiu! Un câine otrăvit a fost lăsat lângă un loc de joacă

0
63

Trecătorii și locuitorii din cartierul Paralela 45, din municipiul Târgu Jiu, au fost oripilați ieri de imaginea unui câine otrăvit care zăcea pe o alee în apropierea unui loc de joacă. Fotografia maidanezului mort a fost postată pe Facebook cu următorul mesaj: „Zona Paralela 45, o priveliște numai «bună de privit» pentru persoanele care merg la serviciu, ca mine și a mamelor care vor pleca cu copiii la școală… Mai nou așa se rezolva problema câinilor vagabonzi sau abandonați în Târgu Jiu… Asta e Romania 2018!!!“.

Unii utilizatori ai rețelei de socializare cred că a fost mâna hingherilor: „Hingherii, în primul rând, sunt niște oameni de nimic, «șmecheri» care doar vorbesc urât și omoară animalele de pe stradă!“.

Un locatar din zona respectivă a menționat, însă, că maidanezul doar îi lătra pe necunoscuți, dar nu mușca pe nimeni. În plus, mașinile celor care locuiesc în zona sunt foarte bine păzite: „Câinele stătea la mine la scară de un an. Pe marea majoritate a trecătorilor îi lătra, fără să-i muște. Lumea era foarte iritată și pusă pe fapte din cauza lui. Sunau de 100 de ori pe zi la hingheri. Cineva și-a dus planul la bun sfârșit. Aseară s-a jucat cu cățelul meu și nu avea nimic… O să urmeze și restul câinilor din cartier. Până să fie ei prin zonă mi-au făcut mașinile praf prin parcare (nu numai mie), dar de când au apărut ei, sunt intacte“.

Cetățenii sunt rugați să sesizeze Primăria Târgu Jiu

Ana Maria Mereazu, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu Jiu, a precizat că Serviciul de ecarisaj nu a fost implicat în acest caz și nu desfășoară astfel de acțiuni: „Este exclus ca un lucrător al Primăriei Târgu Jiu să facă așa ceva. Câinii fără stăpân sunt capturați și duși la adăpostul canin. Ceea ce s-a întâmplat este foarte grav și îi invităm pe cetățenii să sune la numărul 984 al Primăriei Târgu Jiu pentru a sesiza astfel de fapte sau la 112, pentru că este vorba de o infracțiune. Am anunțat societatea Edilitara, pentru a ridica leșul animalului din zona respectivă“.

Poliția s-a autosesizat

Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, a precizat că un echipaj de poliție s-a deplasat în zona pentru a face cercetări: „Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase se deplasează la fața locului pentru efectuarea de verificări cu privire la împrejurările faptei“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here