4.3 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 14, 2021
AcasăEvenimentÎn acţiune pentru siguranţa rutieră!

În acţiune pentru siguranţa rutieră!

Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat pentru prevenirea accidentelor cu consecinţe grave, precum şi pentru disciplinarea participanţilor la trafic. Peste 200 de sancţiuni aplicate, 10 permise de conducere reţinute în vederea suspendării, 5 certificate de înmatriculare retrase este bilanţul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri, în ultimele ore, pe principalele artere de circulaţie din judeţ. În această perioadă, nu s-au produs accidente de circulaţie care să se fi soldat cu victime.

Poliţiştii gorjeni au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere dar şi pentru a-i face pe şoferi mai atenţi şi mai disciplinaţi în trafic. Ca de obicei, obiectivele acţiunii au vizat respectarea regimului legal de viteză, a prevederilor privind depăşirea, acordarea de prioritate şi a celor referitoare la circulaţia pietonilor, acestea fiind cauzele principale de producere a accidentelor rutiere. Nu au fost neglijate nici alte încălcări ale normelor rutiere, care, de asemenea, au fost sancţionate. Astfel, au fost constatate 215 sancţiuni contravenţionale în cuantum de aproximativ 50.000 lei, din care: 90 la nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 37 pentru nefolosirea centurii de siguranţă. În perioada analizată, cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 10 permise de conducere, din care unul pentru depăşire neregulamentară şi trei pentru depăşirea cu peste 50 km/oră a regimului legal de viteză, două pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric şi patru pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Poliţiştii amintesc!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie! De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie, indiferent de calitatea avută –conducător auto, pieton, biciclist etc. Comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -