În timp ce o ambulanţă era blocată în nămeţi,

1
28

De când a fost numită manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, şefa acestei instituţii a stat mai mult în libere decât la serviciu iar când sunt probleme, Duma se declară de-a dreptul indignată de telefoanele jurnaliştilor care încearcă să afle ce se întâmplă în această instituţie. Aşa a procedat şi ieri când o salvare rămăsese împotmolită în nămeţi la Pârvuleşti iar Duma habar nu avea, motivând că este în concediu.

Telefoanele date de jurnalişti pentru a afla ce s-a întâmplat cu o ambulanţă rămasă împotmolită ieri dimineaţă au deranjat foarte tare pe şefa de la Ambulanţă, chiar dacă aceasta era cea mai avizată persoană pentru a ştii despre situaţie. „Eu sunt în concediu. Cred că era mai simplu să sunaţi la dispecerat pentru că acolo este un medic coordonator. Abia ultima dată trebuia să apelaţi la mine. Am verificat şi eu ce s-a întâmplat pentru că am primit foarte multe telefoane! Cu sprijinul celor de la Dobriţa, s-a rezolvat problema”, a spus Duma. Îi reamintim doamnei director că, indiferent în ce colţ al lumii s-ar afla, trebuie să afle cu promptitudine problemele de la instituţia unde este plătită regeşte din bani publici.

În atenţia şefilor

Prin atitudinea avută faţă de jurnalişti, directoarea de la Ambulanţă a deranjat mai multe persoane din conducerea judeţului şi a partidului care o susţine în funcţie. „ Nu cred că a procedat corect. Chiar dacă era în concediu putea să discute altfel şi să-şi dea seama că are o problemă de comunicare în interiorul instituţiei pe care o conduce. Nu cred că o obligă nimeni pe doamna Duma să stea acolo dacă nu-i place. Funcţiile implică şi responsabilităţi care nu ţin cont de concedii de odihnă, mai ales într-o situaţie ca aceasta. Doamna Duma nu a fost numită ca director pe mandatul meu ca preşedinte al PD-L Gorj”, a spus Ion Ruşeţ, senator şi preşedinte interimar al PD-L Gorj. Nici la Prefectura Gorj gestul Anei Duma nu a fost trecut cu vederea: „ Mi-e greu să comentez un astfel de gest într-o situaţie de urgenţă. Fiecare şef de instituţie trebuie să-şi coordoneze activitatea indiferent de situaţie. Nu cred că a procedat corect doamna Duma”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj. După ce a avut parte de acelaşi tratament din partea jurnaliştilor, Ana Duma a recunoscut că nu este nimeni obligat să ştie programul de concedii şi libere al domniei sale iar situaţia de ieri implica un răspuns autorizat chiar de la cea care este plătită să asigure buna funcţionare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here