Acasa / Eveniment / Înjuratul pe stradă te lasă fără bani în portofel!

Înjuratul pe stradă te lasă fără bani în portofel!

O înjurătură te poate costa 500 de lei! Au simțit-o pe pielea mor mai mulți gorjeni care s-au trezit înjurând în spațiile publice. Cum oamenii legii au fost de față, cei în cauză sunt acum buni de plată.

Amenzi pentru injurii și tulburarea liniștii publice. Polițiștii Locali din Municipiul Târgu Jiu au aplicat mai multe sancțiuni cetățenilor care nu respect legislația în vigoare. Astfel orice maifestare necorespunzătoare, în spațiul public, îți poate goli buzunarul. ”Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu în zona de responsabilitate, au sesizat că o persoană de sex masculin adresa cuvinte și expresii jignitoare unor elevi care se aflau pe trotuar. Bărbatul conducea atutoturismul la momentul când îi învinuia pe minori de aruncarea unor obiecte de dimensiuni mici spre autovehiculul său. În scurt timp, polițiștii locali au acționat pentru aplanarea conflictului și efectuarea procedurii de identificare a bărbatului, conform legii. În urma documentelor întocmite rezultă că persoana în cauză are 49 de ani și este din municipiul Târgu Jiu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, actualizată, cu modificările și completările ulterioare”, a declarant Alexandra Petrița purtătorul de cuvânt al  Poliției Locale Târgu Jiu.

Băutura, bat-o vina!

O situație asemănătoare a avut loc și în Piața Centrală din Municipiul Târgu Jiu, unde, sub influența băuturilor alcoolice un gorjean și-a dat drumul la gură. “Polițiștii locali cu atribuții în domeniul liniștii și ordinii publice, aflați în serviciul de patrulare în zona de responsabilitate, s-au autosesizat după ce în Piața Centrală din municipiului Târgu Jiu se auzeau țipete și expresii jignitoare. Ajunși la fața locului, agenții constatatori au depistat că un bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice avea un comportament agresiv. În urma procedurilor legale, bărbatul în vârstă de 37 de ani din comuna Drăguțești a fost condus la Poliția Municipiului Târgu Jiu în vederea continuării cercetărilor. Totodată, persoana în cauză a fost sancționată contravențional de polițiștii locali cu amendă în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, actualizată, cu modificările și completările ulterioare”, au mai declarant oficialii.

De asemenea polițiștii locali au sesizat că pe strada Aviatorilor din municipiul Târgu Jiu se aflau mai multe animale nesupravegheate. În urma identificării proprietarului, agenții constatatori au aplicat o sancțiune contravențională bărbatului cu domiciliul în orașul Novaci

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*