Inspectorii arestaţi riscă să fie daţi afară din DSV

0
26

Cei doi inspectori DSV arestaţi preventiv în dosarul „Lexi Star” au fost suspendaţi din funcţii. Autoritatea Naţională Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a emis deja ordinul de suspendare din funcţie a celor doi angajaţi de la Gorj până la finalizarea anchetei şi stabilirea vinovaţilor. Aceştia riscă să-şi piardă definitiv locul de muncă.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, arestaţi preventiv în dosarul „Lexi Star” au fost suspendaţi din funcţii. Primul angajat a fost suspendat din postul de consilier în cadrul instituţiei imediat ce Curtea de Apel Craiova a decis arestarea preventivă a acestuia. Ieri, Dumitru Firiza, arestat pentru aceeaşi infracţiune, a fost suspendat din funcţie şi el până la soluţionarea dosarului. Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj, a fost uimit de scandalul în care au fost implicaţi cei doi, dar şi cel de-al treilea medic veterinar, Rodica Băbău. „La noi sunt nişte standarde şi nişte proceduri care se iau în vedere la întocmirea de documente şi la înregistrarea lor. Nu aveau cum să fie înregistrate acele documente şi cuiva să nu-i sară în ochi acele cantităţi. Cei implicaţi nu aveau atribuţii în acest fel şi totul s-a făcut în afara instituţiei. Nu ne dăm seama de ce au procedat aşa pentru că ei ştiau foarte bine că agentul economic nu putea folosi aceste documente pentru că sunt falsuri în primul rând. De-a lungul a peste 20 de nai în judeţul Gorj nu s-a confiscat niciun kilogram de carne din abatoare. Prima angajată a fost suspendată din funcţie. La fel s-a întâmplat şi cu Dumitru Firiza, după cum a decis Autoritatea Naţională. Suspendaţi, probabil că îşi vor pierde locul de muncă. E destul de delicată situaţia pentru că legea este foarte dură. Celălalt angajat implicat, Rodica Băbău, este încadrată în continuare la DSVSA şi face muncă de birou”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSV Gorj.

Urmează Băbău

Potrivit unor surse, Rodica Băbău, al treilea angajat al DSV implicat în dosarul de evaziune fiscală, se află şi ea în vizorul anchetatorilor, fiind cercetată pentru aceleaşi infracţiuni. Marţi, magistraţii au decis arestarea preventivă a inspectorului DSV Dumitru Firiza pentru fals intelectual şi complicitate la evaziune fiscală, la fel ca colega sa. Aceştia sunt anchetaţi în acelaşi dosar în care a fost arestată preventiv patroana unui cunoscut restaurant, Maria Lupulescu, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fals intelectual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here