Judecătoria Târgu Jiu a hotărât punerea în libertate a lui Ovidiu Tender

0
95

Cunoscutul omul de afaceri Ovidiu Tender, care ispăşeşte o condamnare de 12 ani şi 7 luni în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiționat de Judecătoria Târgu Jiu. Decizia nu s-a aplicat, pentru că nu este definitivă.

Instanţa de judecată a admis cererea lui Tender de eliberare condiţionată, însă sentinţa nu este definitivă. „Admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Tender Ovidiu Lucian, aflat în executarea mandatului nr. 6329/2014 emis de Tribunalul Bucureşti secţia I Penală. (…) Cu drept de contestaţie în termn de 3 zile de la comunicare“, se arată în sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu. Tender are şanse mari să fie eliberat pentru că are vârsta de 60 de ani, iar legea prevede în cazul deţinuţilor care au depăşit această vârstă că pot face o treime din pedeapsă.

Condamnat după un proces care a durat opt ani

Omul de afaceri, care figura tot timpul în topul celor mai bogați români, se află în spatele gratiilor din anuil 2015. În acelaşi dosar a fost condamnat şi omul de afaceri Marian Iancu, un apropiat al lui Tender. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru înşelăciune şi spălare de bani. Marian Iancu a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Alţi cinci inculpaţi au fost condamnaţi în acest dosar la pedepse privative de libertate. Prejudiciu de 140 milioane de lei Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Tender şi Iancu au fost acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au îndreptat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex către ale firme. Condamnările au venit în urma unui proces care a durat opt ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here