Jumătate dintre participanții la cheful de la Runcu, amendați. Printre cei sancționați se află și șeful de la Protecția Consumatorului

0
727

Nouă dintre participanții de la petrecerea desfășurată sâmbăta trecută la restaurantul pensiunii „Căsuța din pădure“ din comuna Runcu au fost amendați de polițiștii gorjeni, după ce au fost identificați. Printre ei se numără Mădălin Giurcău, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, dar și importanți oameni de afaceri.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, Miruna Prejbeanu, a transmis că valoarea sancțiunilor aplicate se ridică șa peste 22.000 de lei: „La data de 25 octombrie a.c., polițiști în cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu s-au sesizat despre faptul că în urmă cu o zi, la o pensiune de pe raza comunei Runcu, a avut loc un eveniment privat, la care au participat aproximativ 18 persoane.

Urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea a 9 persoane care au fost sancționate conform Legii 55 / 2020 cu sancțiuni în valoare totală de 22.500 lei, iar față de organizator s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 5.000 lei, conform aceleiași legi“.

Oamenii legii continuă verificările în vederea identificării tuturor participanților și luării măsurilor legale față de aceștia.

Evenimentele sunt interzise

În această perioadă, autorităţile au interzis desfăşurarea de nunţi, botezuri sau alte evenimente private. Imagini de la acest chef au fost postate pe Facebook şi se poate observa că nimeni nu păstrează distanţa recomandată de medicii specialiştii, şi chiar intră în contact fără respectarea distanţării fizice.

Om de afaceri controversat, la petrecerea de la Runcu

La acest eveniment au fost prezenţi mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Gorj şi Craiova, printre care şi Marian Puică, unul din cei mai mari producători de făină din România, care, a fost condamnat în anul 2011 la o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru înşelăciune cu file CE fără acoperire, o serie de societăţi fiind prejudiciate.  Petrecerea ar fi fost organizată, susțin unele surse, pentru a marca ziua acestuia de naștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here