Acasa / Eveniment / Lemne furate din ograda primăriei

Lemne furate din ograda primăriei

Doi tineri de 24 respectiv 29 de ani, din Baia de Fier, au fost prinşi de oamenii legii în timp ce transportau peste 5 mc de lemne, esenţă molid, fără să deţină documente de provenienţă. Ulterior s-a constatat faptul că materialul lemnos era sustras de pe un teren ce aparţine Primăriei Comunei Baia de Fier. Întreaga cantitate a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Polovragi, iar cei doi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi sustragere de material lemnos.

Au rămas şi fără lemne dar şi fără maşinile cu ajutorul cărora îl transportau. Este vorba despre doi bărbaţi din Baia de Fier, care s-au încumetat să transporte o cantitate destul de mare de material lemnos, fără să deţină actele necesare. Poliţiştii i-au tras pe dreapta pentru verificări, constatând că lemnele erau furate de pe un teren ce aparţinea primăriei. Atunci când au fost traşi la răspundere, cei în cauză au ridicat din umeri.

,,Poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci au identificat pe un drum forestier de pe raza comunei Baia de Fier, două autovehicule care transportau material lemnos. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că un autoturism era condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Baia de Fier şi era neînmatriculat în circulaţie, în care se afla cantitatea de 2,50 mc material lemnos esenţă molid, iar celălalt autoturism era condus de un tânăr de 29 de ani, din aceeaşi localitate, în care se afla cantitatea de 2,90 mc material lemnos esenţă molid”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Ulterior, cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei, nu înainte de a le fi confiscate atât maşinile cât şi lemnele, cele din urmă fiind predate Ocolului Silvic din Polovragi. Organele abilitate continuă cercetările în acest caz.

„De asemenea, persoanele identificate nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, iar poliţiştii au stabilit că întregul material lemnos a fost tăiat fără drept şi sustras de pe un teren ce aparţine Primăriei Comunei Baia de Fier. Întreaga cantitate de material lemnos a fost predată Ocolului Silvic Polovragi, iar uneltele utilizate la tăiere şi autovehiculele au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi sustragere de material lemnos” a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*