Localnicii din Jupânești care au hărțuit ursul, cercetați penal pentru braconaj

0
599

Localnicii din comuna Pojogeni care au hăituit cu ajutorul câinilor un urs rătăcit sunt cercetați de poliție pentru comiterea infracțiunii de braconaj. „Ca urmare a aspectelor semnalate în spațiul public la data de 19 mai a.c., în urma  verificărilor efectuate de polițiști, vă comunicăm următoarele:

La  data de 20 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data  de 15 mai a.c., doi bărbați de 29 și 56 de ani, din comuna Jupînești, ar fi hăitui un urs în lunca râului Gilort,  cu ajutorul mai multor câini.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Cum a ajuns ursul pe raza comunei Jupânești

Un urs rătăcit a fost atacat, ieri, într-un mod sălbatic de către mai mulți localnici din comuna Pojogeni, care au asmuțit câinii pe animal.

În mod normal, susțin specialiștii, zona de deal, acolo unde a fost depistat ursul, nu reprezintă arealul obișnuit de viață al ursului, dar acesta poate ajunge chiar în zone de câmpie, în cazul suprapopulării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here