spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEvenimentLocurile de joacă, un pericol. 8 primării amendate-22 de locuri de joacă...

    Locurile de joacă, un pericol. 8 primării amendate-22 de locuri de joacă închise!

    Edilii gorjeni nu dau doi bani pe viața micuților din localitatea pe care o conduc. O demonstrează un control al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Gorj care a scos la iveală mizeria ascunsă sub preș de autorități. 22 de locuri de joacă au fost închise după ce mobilierul din parc putea oricând să ducă la o tragedie.

    După tragedia din Bumbești Jiu, unde un copil s-a lovit la un ochi și are acum nevoie de operație pentru a vedea din nou, comisarii de la CJPC Gorj au luat la purecat parcurile din județ. Opt localități sunt acum bune de plată după ce organele de anchetă au descoperit că micuții sunt bătaie de jos a autorităților locale. „Au fost verificate opt primării și un operator economic, s-au întocmit 8 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate 8 avertismente și 11 amenzi în valoare totală de 128 000 lei, totodată dispunându-se și măsura interzicerii utilizării echipamentelor de agrement, fiind suspendată activitatea a 22 locuri de joacă până la remedierea deficiențelor constatate”, a declarat Mădălin Giurcău comisar -șef CJPC Gorj.

    Elemente lipsă

    Măsurile luate de comisarii CJPC Gorj vor rămâne valabile până ce primarii vor fi dispuși să remedieze problemele. Aceștia trebuie să scoată bani din bugetul primăriei atât pentru a plăti amenda cât și pentru a repara mobilierul rupt și învechit. Sunt în această situație edilii din Bumbești Jiu, Bălești, Câlnic, Arcani, Novaci, Plopșoru, Bîlteni și Țicleni. „Principalele deficienţe constatate: echipamente de agrement ce prezintă elemente lipsă sau deteriorate; la intrarea în spațiile de joacă nu au fost amplasate panouri de avertizare prin care consumatorii să fie informați cu privire la: numărul autorizației de funcționare a spațiului de joacă, numerele de telefon ale serviciilor profesioniste pentru situații de urgență și ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor; în imediata apropiere a echipamentelor de joacă nu au fost amplasate panouri de avertizare care să conțină informații cu privire la: denumirea echipamentului și datele de identificare ale deținătorului; modul corect de utilizare și comportamentul adecvat al consumatorilor în timpul utilizării și potențialele pericole, așa cum au fost ele identificate în cadrul analizei de risc în exploatare; echipamentele de agrement nu sunt inscripționate cu informații privind denumirea echipamentului, codul de identificare a echipamentului, seria, anul de fabricație, producătorul și caracteristici tehnice”, a mai declarat comisar -șef CJPC Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: