3.3 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăEvenimentLucrări de siguranță feroviară pe Defileul Jiului realizate cu angajați „la negru“....

Lucrări de siguranță feroviară pe Defileul Jiului realizate cu angajați „la negru“. Societatea este din București

O firmă din București care execută lucrări de siguranță feroviară în zona Defileului Jiului, între județele Gorj și Hunedoara, a fost depistată de către inspectorii de muncă gorjeni cu 21 de angajați la negru.

Este vorba de societatea International Reil Transport și Construcții. Alte patru persoane au fost depistate la alte societăți din județul Gorj. „Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată au depistat, în perioada 08.04.2019 – 12.04.2019, 25 de persoane care prestau fără forme legale de angajare la trei angajatori ce desfăşoară activitate pe teritoriul judeţului Gorj. În urma deficienţelor constatate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 280.000 de lei. Cea mai mare sancţiune, 200.000 de lei, a fost aplicată unui angajator care folosea în activitate 21 de muncitori necalificaţi fără a putea face dovada încheierii, în prealabil, a contractelor individuale de muncă cu aceştia. Cu o amendă de 60.000 de lei a fost sancţionat şi un alt angajator pentru care munceau, fără forme legale de angajare, trei persoane. O altă sancţiune, în sumă de 20.000 de lei, s-a dispus în sarcina unui angajator ce folosea în activitate, fără forme legale, o persoană“, a precizat Neli Matei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

A căzut prin acoperiș

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în aceeaşi perioadă, s-au aplicat cinci amenzi în valoare totală de 19.500 de lei. Un dosar de cercetare eveniment depus spre avizare la I.T.M. Gorj, referitor la un accident de muncă petrecut pe data de 13 martie a.c., când un bărbat a căzut prin acoperişul unui imobil  la care efectua lucrări de modernizare, a fost respins din cauza neîntocmirii acestuia conform legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă.

„Angajatorii trebuie să trateze cu maximă seriozitate întocmirea dosarului de cercetare a unui eveniment ce urmează a fi depus spre avizare la instituţia noastră, pentru că, în cazul în care normele legislative nu sunt respectate în totalitate cu privire la întocmire şi retransmitere, riscă sancţiuni”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Firmă din București, amendată pentru muncă „la negru“ la Motru

0
O societate cu sediul social în București a fost sancționată cu suma de 20.000 lei...

Bucătar angajat „la negru“ la o firmă din Tismana

0
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au depistat o persoană angajată pe meseria de bucătar...

Angajat „la negru“ într-un magazin din comuna Albeni

0
Inspectorii de muncă au depistat o persoană care lucra fără forme legale într-un magazin din...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!