Luminița Popescu se întoarce în funcția de rector al UCB

0
762

Luminița Popescu va reveni în funcția de rector al Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu, după ce a câștigat procesul prin care a contestat revocarea sa din funcție. Aceasta a fost înlocuită din funcție în anul 2017, după ce Senatul UCB a decis respingerea raportului privind starea universității. Senatul, condus de către Adrian Gorun, lu a propus revocarea din funcție a Luminiței Popescu, iar acest lucru s-a produs printr-un Ordin al ministrului Educației
Instanța de judecată a Curții de Apel București a decis joi, 15 iulie, după patru ani de procese, că revocarea din funcție a avut loc în mod ilegal și a decis repunerea acesteia în poziția de rector. Completul de judecată a stabilit că Senatul Universității nu a prezentat abaterea profesională care a stat la baza deciziei de demitere.

Hotărârea care a stat la baza înlocuirii din funcție

Luminiţa Popescu a fost în conflict cu preşedintele Senatului UCB, Adrian Gorun.
„Se aprobă rezilierea contractului de management nr. 4396/25.04.2016, în conformitate cu Art.l0 alin. (4) lit. c) al aceluiași contract. (…) Se aprobă retragerea sprijinului acordat de către Senatul universitar rectorului și monitorizarea modului de ordonanțare a creditelor. (…) Se aprobă, în baza Art.125 alin. (3) din Legea 1/2011 – Legea educației naționale cu modificările și completările ulterioare, transmiterea către Consiliul de etică și management universitar din cadrul Ministerului Educației Naționale a documentației pentru declanșarea procedurii de revocare a rectorului și/sau retractarea Ordinului de confirmare în funcția de rector a doamnei prof. univ. dr. ing. Luminița Georgeta Popescu”, se arată în hotărârea Senatului UCB.
Alin Petre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here