Mâncarea oferită clienților unui restaurant din comuna Plopșoru era păstrată în găleată. Descoperirea a fost făcută de către inspectorii sanitar-veterinari în urma unui control. „S-a aplicat o amendă în valoare de 10 000 lei într-un restaurant cu terasă din localitatea Plopșoru pentru păstrarea mâncărurilor gătite la frigidere în găleți de plastic, fără elemente de identificare și depozitare nesectorizată a materiilor prime de origine animală“, a spus Sorin Ștefănescu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.
Amenzi aplicate unor baruri din Turceni și Rovinari
Reprezentanții DSVSA Gorj a aplicat o amendă de 1.200 lei unui cafe-bar din Turceni pentru absența analizelor medicale periodice care să ateste starea de sănătate a personalului. De asemenea, un bar din Rovinari a fost amendat cu 10.000 de lei pentru comercializarea băuturilor într-un spațiu neînregistrat sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.
[…] Un restaurant din comuna Plopșoru, județul Gorj, avea o metodă inedită – și cât se poate de scârboasă – de a păstra mâncarea ce urma să fie oferită clienților. Aceasta era depozitată în găleți din plastic, după cum informează site-ul igj.ro. […]