Acasa / Eveniment / Maşinile abandonate, ridicate de Poliţia Locală

Maşinile abandonate, ridicate de Poliţia Locală

Poliția Locală a Municipiului Târgu-Jiu a anunţat că va trece la ridicarea maşinilor abandonate pe domeniul public, în parcări sau în alte zone din oraş. Astfel, se va acționa pe zone prin patrularea echipajelor Serviciului Circulație Rutieră din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu-Jiu, dar și în baza sesizărilor primite.

masina abandonata

Activitatea de identificare a autoturismelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public, care ocupă abuziv trotuarele și locurile de parcare va continua în perioada următoare. Proprietarii sau deținătorii legali vor fi somați pentru ridicarea vehiculelor în cauză de pe domeniul public sau privat al statului ori al unității administrativ – teritoriale a Municipiului Târgu-Jiu.

Amenzi de până la 2000 de lei

În cazul în care proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului abandonat nu dă curs somației transmise în scris, în baza dispoziției prin care se declară vehiculul abandonat, va fi luată măsura sancțiunii contravenționale cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei și ridicarea vehiculului fără stăpân de pe domeniul public. În cursul anului 2015 au fost identificate 45 autovehicule ca fiind abandonate sau fără stăpân, conform Legii nr. 421/2002 actualizată, privind regimul vehiculelor sau fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale, cu modificările și completările ulterioare. În urma demarării procedurilor de trecere a acestora în patrimoniul unităţilor administrativ-teritoriale, autovehiculele au fost ridicate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*