Medici anchetați de Poliție pentru că au înlesnit tentativa de sinucidere a unui pacient din Rovinari

1
165

Cazul bărbatului care s-a aruncat de la etajul 1 al Spitalului din Rovinari a ajuns în atenția organelor de poliţie, dar şi în vizorul Colegiului Medicilor Gorj. Familia arată cu degetul spre cadrele medicale care, după spusele lor, l-au neglijat pe pacientul cu tulburări de comportament. Mai mult decât atât, aceştia susţin că bărbatul de 59 de ani a fost încuiat în salon şi lăsat acolo, deşi era dependent de un aparat de oxigen. Poliţiştii din Rovinari fac cercetări pentru tentativă la determinare sau înlesnirea sinuciderii.

Cadrele medicale din Rovinari sunt cercetate de poliţişti, fiind bănuite că au înlesnit tentativa de sinucidere a lui Constantin Ducan, un bărbat de 59 de ani cu probleme psihice. Înainte de sărbătoarea Paştelui, familia a solicitat intervenţia unei ambulanţe, deoarece bărbatul începuse să aibă un comportament neobişnuit, din cauza tratamentului pe care îl urma. Acesta a fost dus la spitalul din Rovinari, acolo unde a stat toată noaptea, sub paza celor doi fii ai săi. A doua zi, bărbatul a fost transferat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Târgu Jiu, însă medicii de acolo l-au trimis din nou la Rovinari, nu înainte de a preciza în documentele medicale că pacientul este liniştit, cooperant şi nu prezintă fenomene productive în sfera percepţiilor psihosenzoriale. După aproximativ o oră de la transfer, bărbatul s-a aruncat pe geamul de la salon. Familia acestuia susţine faptul că medicul de gardă l-a închis cu cheia în salon, pentru că era mereu neliniştit.

,,Tata este conştient. Mi-a zis că l-au închis cu cheia în salon, că a tras de uşă, a ţipat, nu l-a auzit nimeni. În starea în care era, având în vedere şi tulburările de comportament şi halucinaţiile, nu a văzut altă scăpare decât să sară pe geam. Acum este foarte grav, ne rugăm să scape cu viaţă. Noi vom face tot ce este posibil. Pe noi nu ne-a anunţat nimeni despre ce s-a întâmplat. Când am mers la spital ne-au zis foarte lejer că s-a aruncat pe geam şi că se află la Terapie Intensivă”, a povestit Cătălin Ducan, fiul bărbatului.

Fiul victimei a fost cel care şi-a dorit ca acest caz să fie rezolvat, iar persoanele vinovate să fie trase la răspundere. Doctorul Butulescu, cel care a dorit ca pacientul să fie dus la Psihiatrie, spune că era obligatoriu ca bărbatul să fie oprit pe secţie, pentru a-i fi administrat tratamentul. Totodată, acesta susţine faptul că uşa salonului a fost mereu deschisă.

,,În Spitalul din Rovinari, uşile nu se închid. Sunt în permanenţă deschise. Am martori: două asistente medicale, infirmiera și pacienții de la salonul 7, vecin salonului în care a fost domnul Ducan. Pacientul trebuia oprit la secţia de Psihiatrie, normal. Trebuia să urmeze tratamentul”, a declarat Silviu Butulescu.
Poliţiştii au fost sesizaţi de fiul victimei, aceştia demarând cercetările.

,,În urma plângerii depuse de fiul victimei, poliţiştii din Rovinari fac cercetări pentru tentativă la determinarea sau înlesnirea sinuciderii”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

În prezent, bărbatul se află în stare gravă la spital. În urma căzăturii, acesta a suferit multiple fracţiuni, care i-au pus viaţa în pericol. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele acestuia de supravieţuire. Familia este hotarâtă să meargă până la capăt, pentru a se face dreptate.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here