Acasa / Eveniment / Mii de cutii cu medicamente expirate, aruncate în pădure! Poliția și Garda de Mediu caută vinovații!

Mii de cutii cu medicamente expirate, aruncate în pădure! Poliția și Garda de Mediu caută vinovații!

Poliția și Garda de Mediu Gorj au decshis o anchetă după ce mii de cutii de medicamente expirate au fost depistate într-o pădure din zona Dealului Bujorăscu. Din primele cercetări, organele abilitate au indicii că este vorba despre un lanț de farmacii care are mai multe puncte de lucru și în municipiul Târgu Jiu.

medicamenteVinovații riscă amenzi de până la 100.000 lei sau chiar dosar penal, în cazul în care se dovedește că medicamentele aruncate sunt din categoria celor periculoase. „Am constatat că într-o pădure, la limita dintre orașul Motru și comuna Ciuperceni, sunt abandonate sute de kilograme de produse farmaceutice expirate. Am început cercetările împreună cu organele de poliție pentru stabilirea farmaciilor care au efectuat această abandonare, avem deja primele indicii care ne conduc la un lanț de farmacii din Târgu-Jiu care au săvârșit această faptă. Urmează ca în baza cercetărilor efectuate să aplicăm prevederile legale. Riscă sancțiuni de până la 100.000 de lei societățile care se fac vinovate, iar în măsura în care, din constatările noastre va rezulta că o parte din aceste deșeuri sunt și periculoase, riscă inclusiv dosar penal. Ca măsură urgentă, medicamentele vor fi ridicate de către Spitalul Târgu Jiu, vor fi depozitate până la finalizarea cercetărilor, după care vor fi eliminate conform legii”, a spus Gheorghe Sanda, șeful Gărzii de Mediu Gorj.

Un localnic a găsit sutele de kilograme de medicamente aruncate și a alertat autoritățile, urmând să fie găsiți vinovații.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*