Minor depistat cu articole pirotehnice la Stadionul Municipal Târgu Jiu

0
20

Un băiat de 13 ani a fost depistat de jandarmi, la una din porţile de acces în Stadionul Municipal, având asupra sa articole pirotehnice.

Acesta a încercat să introducă în tribuna destinată suporterilor, articolele pirotehnice pe care să le folosească pe parcursul meciului. În rucsac au fost găsite un număr de 121 articole pirotehnice care au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

”Pe timpul executării misiunii de asigurare a măsurilor de ordine publică la un meci de fotbal disputat pe Stadionul Municipal Târgu Jiu, a fost depistat la una din porţile de acces în arena sportivă, un minor în vârstă de 13 ani, domiciliat în municipiul Târgu Jiu, care a încercat să introducă în tribuna destinată suporterilor, diverse  articole pirotehnice.

În urma depistării, au fost identificate în rucsacul acestuia un număr de 121 articole pirotehnice care au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul comiterii de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Facem pe această cale un apel către spectatorii şi suporterii echipelor de fotbal care desfăşoară meciurile pe Stadionul Municipal Târgu Jiu, să nu încerce introducerea în arena sportivă a articolelor pirotehnice, substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte, întrucât pot pune în pericol siguranța celorlalţi participanți.

Stadionul Municipal Târgu Jiu dispune de un sistem performant de supraveghere audio şi video, care permite identificarea persoanelor care comit fapte antisociale în incinta arenei sportive” a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here