Acasa / Eveniment / „Moroiu” a plătit un miliard de lei pentru a fi pus în libertate
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

„Moroiu” a plătit un miliard de lei pentru a fi pus în libertate

Omul de afaceri gorjean Aurel Popescu, poreclit „Moroiu“, din comuna Glogova, a achitat o cauțiune de un miliard de lei vechi pentru a fi pus în libertate, după ce a fost reținut o perioadă de 24 de ore. Procurorul de caz a stabilit că acesta poate fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, dacă achită cauțiunea, lucru care s-a și întâmplat. Omul de afaceri din Glogova a achitat suma stabilită, de un miliard de lei vechi, și este cercetat în continuare de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

Prejudiciul depășește 1.000.000 RON

„Moroiu” a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri seara, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, care l-au prezentat procurorului cu propunere de arestare preventivă.

„Moroiu” a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri seara, de către poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, care l-au prezentat procurorului cu propunere de arestare preventivă. „În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012 – 2015, ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar şi către persoane juridice, fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei.

Totodată, acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj. Este acuzat de spălare de bani Acuzaţia de spălare de bani provine din faptul Aurel Popescu a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de peste 1,1 milioane lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia. Aurel Popescu deţine exploataţii forestiere în localităţile Padeş şi Runcu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*