3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăEvenimentMunceau fără forme legale într-o cantină și la o școală

Munceau fără forme legale într-o cantină și la o școală

Trei persoane care munceau „la negru“ au fost depistate de către inspectorii de muncă gorjeni. Cele două firme în cadrul cărora își desfășurau activitatea au fost amendat cu 60.000 de lei.

„ Unul dintre angajatori, persoană juridică cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor, efectua lucrări electrice la centrala termică a unei unităţi şcolare fără încheierea, în prealabil, a unui contract individual de muncă cu bărbatul care muncea ca şi electrician.

Alte două persoane prestau activitate ca şi bucătar, respectiv ospătar, la o cantină, fără forme legale de angajare, angajatorul fiind amendat cu suma de 40.000 de lei“, a spus Neli Matei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

În domeniul relaţiilor de muncă au avut loc, săptămâna trecută, 27 de controale din care 24 au vizat depistarea cazurilor de muncă nedeclarată.

”Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă”

În scopul formării unor bagaje de cunoştinţe de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale, în judeţului Gorj continuă şi în acest an campania naţională „Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă”, iniţiată în anul 2018 de către Inspecţia Muncii la nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale de muncă din ţară. „Pe plan local, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va fi partener alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj în organizarea concursului “Ştiu şi aplic! Securitatea şi Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile şcolii”, concurs la care vor participa elevii liceelor şi şcolilor profesionale din teritoriu, câştigătorii fazei judeţene a competiţiei urmând să participe la faza naţională în luna mai a acestui an“, a mai precizat Neli Matei.

Firma de salubritate din Târgu Cărbunești, amendată de Garda de Mediu Gorj

0
Operatorul de salubritate de la Târgu Cărbunești a fost amendat cu suma de 40.000 de...

Amenzi de 115.000 de lei aplicate de inspectorii de muncă

0
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au aplicat, săptămâna trecută, amenzi în valoare de de...

Fost deputat AUR, amendat penal cu 40.000 de lei în urma unui live pe Facebook

0
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv luni, 21 noiembrie, pe Daniel Gheorghe...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!