8.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Eveniment Muncitor aflat în șomaj tehnic, găsit la muncă

Muncitor aflat în șomaj tehnic, găsit la muncă

Un lucrător care se afla în șomaj tehnic a fost depistat de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) pe un şantier din comuna Baia de Fier. „Un bărbat aflat în şomaj tehnic a fost depistat, în urma unui control, desfăşurând activitate în comuna Baia de Fier, pe şantierul unei agropensiuni. De asemenea, angajatorul a fost sancţionat cu amendă în sumă de 20.000 de lei“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

Doi muncitori angajaţi „la negru“

De asemenea, inspectorii de muncă au mai găsit doi muncitori, care prestau activitate pe şantierul unui imobil în construcţie din muncipiul Târgu-Jiu, fără a avea încheiat contract individual de muncă cu angajatorul.

„Angajatorul a fost sancţionat cu suma de 40.000 de lei, la care se adaugă alte două sancţiuni în valoare totală de 8.000 de lei pentru nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă“, se mai arată în comunicatul de presă.

Amenzi de 34.000 de lei

„În perioada 21.04.2020-24.04.2020, inspectorii de muncă au efectuat opt controale, fiind aplicate, pentru deficiențele constatate, amenzi în valoare de 34.000 de lei și dispuse 22 de măsuri, obligatorii în sarcina unităților verificate.

Deși este o perioadă dificilă pentru toată lumea, acest lucru nu este o scuză pentru ca angajatorii să nu respecte prevederile legale în relațiile de muncă cu salariații și nici să le pună în pericol viața prin neasigurarea condițiilor optime de desfășurare a activității”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini