Acasa / Eveniment / Neatenția la volan face victime

Neatenția la volan face victime

Mai multe accidente rutiere cu victime au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Neatenția la volan le-a adus dosare penale unor șoferi din județ, care au provocat accidente, unul în Municipiul Târgu-Jiu, iar altul la Bengești. Ambele evenimente s-au soldat cu victime, printre care și doi minori.

accident1

Neatenția la volan poate conduce la necazuri pentru cei care conduc. Este și cazul a doi șoferi gorjeni care, la sfârșitul săptămânii trecute, au provocat două accidente rutiere. Unul dintre accidente s-a petrecut chiar pe strada principală a Municipiului Târgu-Jiu, când șoferul unei mașini nu a fost atent la trecerea de pietoni și a acroșat doi minori care se angajaseră în traversarea străzii. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, de 65 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei, din localitate, a acroşat doi minori, de 9 ani fiecare, ce se angajaseră în traversarea regulamentară a străzii”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Copiii erau în clasa a doua și se întorceau de la școală, pe strada Victoria, când au fost loviți de o mașină. Aceștia au fost transportați de urgență la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Accident cu victime şi la Bengeşti

Tot vineri, un alt accident rutier a avut loc la Bengești, pe D.N. 67. Pentru că nu a păstrat distanța corespunzătoare în trafic, un șofer a provocat un accident în lanț, soldat cu două victime. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat, de 48 de ani, în timp ce conducea un autotren pe D.N. 67, localitatea Bengeşti, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers, lovind din spate o autoutilitară, condusă de un tânăr, de 20 de ani, care a fost proiectată în alta care circula în acelaşi sens de mers. În urma impactului, doi bărbaţi, de 40 şi 54 de ani, din Buftea, judeţul Ilfov, care se aflau în prima autoutilitară, au suferit leziuni şi au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În ambele cazuri, cei doi șoferi vinovați de producerea accidentelor s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*