18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEvenimentDe neimaginat! Incendiu la priveghi!

De neimaginat! Incendiu la priveghi!

Situaţie nemaiîntâlnită, în comuna Muşeteşti, după ce o butelie a explodat în momentul în care mai mulţi oameni pregăteau mâncare pentru o pomană. Clipele de groază s-au petrecut chiar în timp ce câţiva locuitori asistau la priveghiul unui consătean, cei prezenţi reuşind să scoată sicriul cu decedatul din casă înainte ca acesta să fie cuprins de flăcări.

incendiu-musetesti-1

Panică în rândul mai multor localnici din satul Larga, comuna Muşeteşti, ieri dimineaţă! Focul a cuprins o anexă gospodărească unde se aflau mai multe persoane. Primele date ale anchetei arată că mai multe femei au folosit o butelie şi un arzător pentru a pregăti pulpe de pui pentru pomană şi au scăpat flacăra de sub control. Soţia decedatului a povestit cum s-a întâmplat tot. „Din cauza buteliei a luat foc, putea să îmi moară copilul. El a mai dat drumul la butelie, dar acum cred că a scăpat gaze. Am rămas singură, nu mai am nici un ajutor. A ars tot”, a spus Valeria Bărbulescu, proprietara gospodăriei. Neplăcutul eveniment s-a petrecut chiar în timpul priveghiului, la care luau parte mai mulţi locuitori din zonă. „Auzi glasul: fugiţi, butelia! Mortul era aci. Oamenii zbierau, strigau. Butelia era încărcată”, a spus un localnic.

incendiu-musetesti-7incendiu-musetesti-6incendiu-musetesti-5

 
 
 
 
 
 
 
 

Cheltuieli în plus

Primarul din Muşeteşti, Ion Ciobea, susţine că drama familiei este cu atât mai mare cu cât va trebui, pe lângă cheltuielile cu înmormântarea persoanei decedate să suporte şi costurile pentru reparaţia anexei şi a bunurilor care au ars în incendiu. „Sicriul este afară şi se aşteaptă venirea preotului pentru ca mortul să fie înmormântat. S-a localizat incendiul şi nu mai este nicio problemă. Focul a pornit de la lumănări şi de la o butelie. Erau oameni acolo, dar nu ştiu cum de nu au văzut că se aprinde focul“, a declarat Ion Ciobea, edilul comunei Muşeteşti. La faţa locului a ajuns şi preotul satului, uimit fiind că s-a întâmplat acest lucru tocmai la priveghi. „Poate şi de la vreo lumânare a luat foc. Mâine este înmormântarea”, a spus preotul Nicolae Tătaru.

incendiu-musetesti-4incendiu-musetesti-3incendiu-musetesti-2

 
 
 
 
 
 
 
 

Misiune îngreunată

Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge flăcările, dar misiunea lor a fost îngreunată din cauza temperaturilor scăzute. Apa a îngheţat, iar reprezentanţii ISU Gorj s-au folosit de apa din fântâni pentru a lichida incendiul. Pompierii au stins focul, dar în incendiu au ars acoperişul anexei şi două tone de plante furajere. „Am intervenit cu două autospeciale. Am avut o mică problemă la un moment dat, căci a îngheţat apa în pompă, dar am rezolvat rapid. Capacitatea de apă necesară am avut-o. Incendiul a fost destul de mare, am avut dificultăţi deoarece în podul anexei era depozitat fân, care a ars. Am găsit şi o butelie”, susţin pompierii. La faţa locului şi-a făcut apariţia şi o ambulanţă, însă din fericire nimeni nu a avut nevoie de intervenţia medicilor, întrucât nu au existat victime.

VIDEO: Mașini parcate în fața Spitalului Județean de Urgență, avariate de un brad care s-a prăbușit

0
Mai multe mașini parcate în fața Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au fost avariate...

VIDEO Dat decedat de un site de știri, Florin Salam s-a filmat ca să dovedească contrariul

0
După ce un cunoscut site de știri a dat un „breaking news” că Florin Salam,...

Lemne de foc pentru școli

0
Comunele din județul Gorj au demarat, deja, activitățile de pregătire a unităților de învățământ și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!