Propunere de arestare preventivă pentru un târgujian acuzat de cămătărie și șantaj

0
681

Constantin Emanuel Gherghe, care a fost în trecut acuzat de trafic de droguri, a fost capturat de polițiștii gorjeni, alături de alți doi suspecți, Andrei Pavălă şi Tiberiu Groşeanu, pentru pentru şantaj, camătă şi complicitate la infracţiunea de camătă. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorii au făcut propunere de arestare preventivă doar pentru Andrei Pavălă.

Aceștia sunt acuzați că au prejudiciat 18 persoane cu 300.000 de lei.

„La data de 4 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal de şantaj, camătă, lovire sau alte violenţe şi furt calificat, au efectuat 4 percheziţii domiciliare în municipiul Târgu Jiu (3) şi în comuna Turcineşti (1).

Totodată, au fost conduse, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, trei persoane, faţă de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi camătă.

Faţă de un bărbat, de 35 de ani, bănuit de şantaj şi camătă, de un bărbat, de 36 de ani, bănuit de camătă şi faţă de un bărbat, de 31 de ani, bănuit de complicitate la infracţiunea de camătă, toţi din Târgu Jiu, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore.

Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Faptele au avut loc în ultimii trei ani

Faptele de care sunt acuzați au avut loc în ultimii trei ani.

„Din cercetările efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că faptele ar fi fost săvârşite între anii 2017 – 2020, faţă de 18 persoane, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, iar, în cursul zilei de astăzi, cei trei bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale“, au mai spus oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here