Neregulile de circulație a vehiculelor cu tracțiune animală sancționate de polițiștii locali

0
33

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice din cadrul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu au acționat, în perioada 22.03.2019 – 25.03.2019 în zona de competență, pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu nr. 307/2006 privind stabilirea unor reguli de circulație a vehiculelor cu tracțiune animală și de protejare a spațiilor verzi în municipiul Târgu Jiu.

Conform rapoartelor de activitate întocmite de polițiștii locali, rezultă faptul că în perioada menționată au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.400 lei pentru nerespectarea art.1, alin (3) din HCL nr. 307/2006 care dispune: Atelajele vor fi prevăzute obligatoriu cu colectoare de fecale, coșuri pentru furaje, mătură și lopată, deținătorii/utilizatorii acestora având obligația de a nu lăsa reziduuri pe traseul de deplasare și/sau la locul de staționare.

Persoanele sancționate au fost depistate în zonele: Strada Barajelor, Aleea Plopilor, Strada Șișești, Strada Lotrului și Strada Agriculturii.

De asemenea, conform datelor centralizate, de la începutul anului 2019 și până în prezent, polițiștii locali au aplicat 25 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.900 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor stabilite în același act normativ. Sancțiunea contravențională prevăzută pentru astfel de fapte este cuprinsă între 100 și 500 lei.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va continua să desfășoare în perioada următoare astfel de acțiuni și recomandă cetățenilor care observă încălcări ale legislației, să apeleze numărul de telefon al dispeceratului instituției: 0253/225.434, astfel încât polițiștii locali să se deplaseze la fața locului în vederea luării măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here