18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEvenimentO gospodărie la un pas de evacuare

O gospodărie la un pas de evacuare

Topirea zăpezilor, generată de creşterea temperaturilor, a avut efecte negative asupra localităţii Roşia de Amaradia. Aşa se face că o falie de pământ desprinsă dintr-un deal a dus la blocarea drumului sătesc din satul Ruget, dar şi la fisurarea bazei sportive. Prefectul judeţului Alin Văcaru s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, situaţia fiind atent monitorizată de acesta.

Situaţie de urgenţă în satul Ruget din Roşia de Amaradia, acolo unde o falie de teren desprinsă dintr-un deal a dus la blocarea drumului de acces. În aceste condiţii, pentru a ajunge la biserica, sătenii din Ruget trebuie să folosească o rută ocolitoare. Primarul comunei Liviu Cotojman susţine că în pericol este şi şcoala din stat, baza sportivă suferind deja o fisură. „Deocamdată alunecarea de teren s-a stabilizat şi mai mult ca sigur că atunci când vor cădea din ploi situaţia se va agrava. Nu s-au mai înregistrat probleme în aceste ultime două zile, însă noi suntem pregătiţi pentru a interveni”, a declarat, ieri, primarul Liviu Cotojman.

Văcaru, pe teren la Roşia

Avându-se în vederea gravitatea situaţiei, dar şi faptul că localitatea Roşia de Amaradia este cunoscută pentru faptul că în fiecare an se reactivează acest fenomen al alunecărilor de teren, autorităţile judeţene s-au deplasat la faţa locului. Prefectul Alin Văcaru a declarat că se monitorizează situaţia, încât să se poata interveni în caz de urgenţă. Văcaru a mai precizat că în pericol este gospodăria unui cetăţean, avansarea alunecărilor putând duce la evacuarea acestuia. „Împreună cu domnul Dumitraşcu şi domnul Işfan ne-am deplasat la faţa locului, pentru a interveni, vorbim de o şcoală ce putea fi afectată. Comitetul local monitorizează permanent situaţia, iar comisia constituită ne va prezenta măsurile ce se impun a se lua. Vorbim şi de o gospodărie ce ar putea fi afectată, o singură familie, dar problemele nu sunt foarte grave”, a declarat, pentru Acces Tv, prefectul judeţului. Probleme cu alunecările de teren s-ar putea înregistra şi în localitatea Negomir, acolo unde, încă de acum câţiva ani mai mult gospodării au fost afectate din aceeaşi cauză.

Autocamion răsturnat pe Defileul Jiului. Circulația este blocată

0
Un TIR încărcat cu materiale de construcție s-a răsturnat pe Defileul Jiului, în această dimineață. „Intervenim...

Când încep lucrările la drumul expres Craiova – Târgu Jiu

0
Lucrările la drumul expres Craiova - Târgu Jiu vor debuta în 2023. Este promisiunea făcută...

Drumul Țicleni -Târgu Jiu intră în reabilitare

0
Consilierii județeni au votat, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Gorj, aprobarea indicatorilor...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!