O gospodărie la un pas de evacuare

1
32

Topirea zăpezilor, generată de creşterea temperaturilor, a avut efecte negative asupra localităţii Roşia de Amaradia. Aşa se face că o falie de pământ desprinsă dintr-un deal a dus la blocarea drumului sătesc din satul Ruget, dar şi la fisurarea bazei sportive. Prefectul judeţului Alin Văcaru s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, situaţia fiind atent monitorizată de acesta.

Situaţie de urgenţă în satul Ruget din Roşia de Amaradia, acolo unde o falie de teren desprinsă dintr-un deal a dus la blocarea drumului de acces. În aceste condiţii, pentru a ajunge la biserica, sătenii din Ruget trebuie să folosească o rută ocolitoare. Primarul comunei Liviu Cotojman susţine că în pericol este şi şcoala din stat, baza sportivă suferind deja o fisură. „Deocamdată alunecarea de teren s-a stabilizat şi mai mult ca sigur că atunci când vor cădea din ploi situaţia se va agrava. Nu s-au mai înregistrat probleme în aceste ultime două zile, însă noi suntem pregătiţi pentru a interveni”, a declarat, ieri, primarul Liviu Cotojman.

Văcaru, pe teren la Roşia

Avându-se în vederea gravitatea situaţiei, dar şi faptul că localitatea Roşia de Amaradia este cunoscută pentru faptul că în fiecare an se reactivează acest fenomen al alunecărilor de teren, autorităţile judeţene s-au deplasat la faţa locului. Prefectul Alin Văcaru a declarat că se monitorizează situaţia, încât să se poata interveni în caz de urgenţă. Văcaru a mai precizat că în pericol este gospodăria unui cetăţean, avansarea alunecărilor putând duce la evacuarea acestuia. „Împreună cu domnul Dumitraşcu şi domnul Işfan ne-am deplasat la faţa locului, pentru a interveni, vorbim de o şcoală ce putea fi afectată. Comitetul local monitorizează permanent situaţia, iar comisia constituită ne va prezenta măsurile ce se impun a se lua. Vorbim şi de o gospodărie ce ar putea fi afectată, o singură familie, dar problemele nu sunt foarte grave”, a declarat, pentru Acces Tv, prefectul judeţului. Probleme cu alunecările de teren s-ar putea înregistra şi în localitatea Negomir, acolo unde, încă de acum câţiva ani mai mult gospodării au fost afectate din aceeaşi cauză.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here