O nouă amendă uriașă aplicată societății care administrează depozitul ecologic de gunoi

0
181

Societatea care administrează depozitul ecologic de gunoi din municipiul Târgu Jiu, a primit o nouă amendă pentru poluarea unui pârâu. Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj a aplicat o sancțiune în valoare de 80.000 de lei. Zilele trecute, Garda de Mediu Gorj a amendat societatea cu 100.000 de lei. Apa din pârâul poluat avea culoarea maro.

„În urma unor sesizări de la cetățeni cu privire la poluarea pârâului Iaz pe raza localității Bălești din județul Gorj, conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a dispus în data de 20.06.2020 activarea comisiei de Poluări accidentale din cadrul instituției, dar și un control al Inspecției Teritoariale de Apă Gorj împreună cu Inspecția Bazinală de Apă Jiu. La verificările din teren s-au recoltat probe de apă din zona afectă și în urma controlului s-a identificat sursa de poluare ca fiind Depozitul de Deșeuri Menajere Tg-Jiu al operatorului Polaris Mediu S.R.L.

În acest sens, astăzi 25.06.2020 după ce s-au finalizat analizele de laborator constatându-se depășiri ale indicatorilor de calitate a apei evacuate în emisar, respectiv Pârâul Iaz, constatându-se și deficiențe în gestionarea apelor meteorice căzute în cantități mari din ultima perioadă, care au antrenat prin spălare levigat în rigolele pluviale, astfel ajungând ape neepurate în pârâu, s-au dispus măsuri de stopare a poluării și s-au aplicat amenzi în valoare de 80.000 lei operatorului“, a spus Alexandru Abuduran, directorul SGA Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here