Acasa / Eveniment / O nouă tragedie a zguduit oraşul Rovinari din temelii. O fetiţă şi părinţii ei găsiţi morţi în casă

O nouă tragedie a zguduit oraşul Rovinari din temelii. O fetiţă şi părinţii ei găsiţi morţi în casă

Au murit sufocaţi în propria locuinţă. Este realitatea tristă a unei poveşti de familie, încheiată mult prea devreme. Doi soţi de 39 respectiv 32 de ani din Rovinari şi fiica lor de doar 12 anişori au fost găsiţi fără suflare de rude. Mai multe echipe de salvare au ajuns la faţa locului imediat ce s-a dat alarma, însă nu au mai putut face nimic să salveze cele trei suflete decedate de ore bune. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţiii de Urgenţă Gorj, cauza decesului este o eventuală defecțiune la boilerul instant cu care soții încălzeau apa la baie.

Tragicul eveniment a avut loc marţi seara. Alarma a fost dată de bunica maternă a Alexandrei, fata care a murit la câţiva paşi de părinţii ei, Marius şi Dana. Femeia încercase ore bune să ia legătura cu fiica ei, însă nimeni nu răspundea la telefonul care suna fără încetare. Speriată, aceasta a plecat într-un suflet spre garsoniera situată pe strada 22 Decembrie. Pe bulevardul din oraş, femeia s-a întâlnit cu o vecină care i-a spus că pe scară este un puternic miros de gaze. Bunica Alexandrei şi-a dat imediat seama că ceva rău s-a întâmplat. A alergat până la locuinţă, însă nu a putut să intre deoarce uşa era blocată. Atunci a cerut ajutorul fiului, care a reuşit în cele din urmă să spargă uşa şi să intre în locuinţă. Aşa a fost făcută macabra descoperire.

,,Cand veni pe bulevard spre garsoniera ei m-am întâlnit cu niște vecine din bloc care îmi spuseră că miroase a gaze. Voiam să sparg ușa, dar m-am gândit că poate mă ceartă ginerele. Am sunat la 112 și apoi veni copilul de la serviciu și forță ușa. El a zis să sărim în ajutor că Dana e moartă înăuntru și miroase a gaze. A ieșit cu Alexandra pe brațe, dar și ea era grav. Erau niște copii atât de frumoși, ele în special erau de o frumusețe aparte. Nu-mi vine să cred că s-a întâmplat așa ceva”, a spus mama tinerei moarte.

Dana, femeia de 32 de ani, a fost găsită în cada din baie, iar Marius, soţul acesteia, era prăbuşit lângă uşa de la baie. Din nefericire, Alexandra, fiica lor de doar 12 anişori a fost şi ea găsită fara suflare la uşa ce ducea spre ieşirea din garsonieră. În speranţa că mai pot face ceva pentru a salva viaţa micuţei, medicii au hotărât să o transporte pe aceasta la spital. O oră au durat manevrele de resuscitare. Din nefericire, micuţa a murit în acelaşi timp cu părinţii ei.
,, Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului, împreună cu medicul legist, s-a constatat că victimele sunt o familie, un bărbat de 39 de ani, o femeie de 32 de ani și o fetiță de 12 ani, care se pare că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Ușa apartamentului a fost găsită închisă și asigurată, iar în interior a fost identificat un boiler alimentat cu gaz. După executarea manevrelor de resuscitare asupra victimelor, echipajele medicale au constatat decesul acestora, fiind transportate la SML Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru moarte suspectă.

Deşi trecuseră câteva ore de la descoperire, timp în care geamurile garsonierei au fost lăsate deschise pentru aerisire, aparatul pompierilor militari a înregistrat o concentraţie de 22% de monoxid de carbon, mult peste limita maxima suportată de corpul uman (16%).

,,Primii sosiţi la faţa locului au fost pompierii din cadrul SVSU Rovinari care au constatat că în garsonieră se afla o familie: tatăl în vârstă de 39 de ani care era căzut lângă uşa de la baie, mama în vârstă de 32 de ani care era căzută în baie şi o fetiţă de numai 12 anişori care era căzută lângă uşa de la intrare, toţi fiind în stare de inconştienţă. Fetiţa a fost transportată de urgenţă la spitalul din Rovinari, iar pentru adulţi au început manevrele de resuscitare. După mai bine de o oră, toate eforturile echipajelor de a-i readuce la viaţă pe bărbat şi femeie s-au dovedit a fi în zadar, medicii constatând decesul. În tot acest timp, medicii din cadrul spitalului Rovinari încercau s-o readucă la viaţă pe fetiţa de 12 anişori. Au făcut tot ce era omeneşte posibil şi au sperat până în ultimul moment că moartea va fi blândă şi că fetiţa va răspunde manevrelor de resuscitare. Din păcate, nu a fost aşa, medicii constatând decesul şi în cazul ei. Durerea familiilor, apropiaţilor, a echipajelor de intervenţie şi a celor care au asistat la această tragedie este greu de descris în cuvinte! Băieţii noştri au analizat locul tragediei şi au descoperit că nivelul monoxidului de carbon din încăpere era unul foarte ridicat! Un boiler pe gaze s-a dovedit a fi principalul vinovat pentru această tragedie. În timpul fucţionării, acesta a degajat monoxid de carbon care, în mod normal, ar fi trebuit să fie eliminat prin coş, în afara încăperii, însă, o mare parte din monoxidul de carbon a fost degajat în încăpere”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Întreg blocul a fost evacuat până la verificarea întregii reţele de gaze. Locatarii spun că nu este pentru prima dată când se confruntă cu această problemă. În urmă cu câţiva ani, alte şase persoane au fost găsite fără viaţă, din cauza acumulării de gaze, la o mică distanţă de locul tragediei de marţi seara. Oamenii spun că le este teamă să mai apeleze numărul de urgenţă 112.

„Poți să suni la 112 și să anunți așa ceva? Nu poți că vine poliția acasă și îți dă o amendă de nu te vezi că ai apelat nejustificat 112. Eu am pățit-o. Vine polițistul, dă un pic din nas și zice că mi se pare… acum o vecină de lângă această familie a spus că mirosea a gaze, dar n-a mai îndrăznit nimeni să sune unde trebuie de teama amenzilor. O să vedeți câte nenorociri din astea o să mai fie că nu mai sună nimeni”, a spus un locatar.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*