Acasa / Eveniment / Opt infracțiuni rutiere constatate de polițiștii rutieri

Opt infracțiuni rutiere constatate de polițiștii rutieri

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii gorjeni au constatat opt infracțiuni la nivelul circulației rutiere, dintre care două infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, având dreptul de a conduce suspendat, trei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului, două infracțiuni de conducere fără a deține permis și o infracțiune de conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice, întocmind în total șapte dosare penale.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 1 Politie Rurală Târgu Jiu, au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Stănești, în timp ce conducea o autoutilitară  pe DJ 664 A – Alexeni, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au identificat în trafic un bărbat de 39 de ani, din comuna Floreşti, în timp ce conducea un autoturism pe DC 46 A Râpa, având o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La doar o zi distanță polițiștii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au identificat în trafic un tânăr de 28 de ani, din comuna Crușeț, în timp ce conducea un autoturism pe DC 41 Crușeț, fără a deține permis de conducere.

Cu o altă ocazie polițiști din cadrul Poliţiei Orașului Târgu Cărbunești au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din București, în timp ce conducea un  autoturism pe strada Trandafirilor, din localitate, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Polițiștii i-au întocmit bărbatului dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea polițiștii din cadrul Poliţiei Orașului Novaci, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei persoane care conducea un autoturism pe DJ 675C Alimpești, conducătorul auto refuzând sa oprească la semnal. Polițiștii au urmărit autovehiculul până pe raza comunei Roșia de Amaradia unde, într-o curbă la dreapta, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un zid din beton. A fost identificat conducătorul auto, fiind un bărbat de 57 de ani, din comuna Roșia de Amaradia, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Și polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au identificat, în trafic, un bărbat de 44 de ani, din comuna Glogova, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 671 B Lupoaia, având o concentraţie alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  Polițiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbuneşti au depistat în trafic, un tânăr de 15 ani, din comuna Aninoasa, în timp ce conducea un moped pe DC 47 Sterpoaia, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul ce mopedul era neînmatriculat.

Polițiștii au întocmit pe numele bărbaților dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere sau conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*