Pâine preparată în spații degradate. Brutăria a fost amendată cu 10.000 de lei

0
868

O brutărie din județul Gorj a fost amendată de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Gorj cu suma de 10.000 de lei pentru prepararea pâinii în spații degradate. „S-a aplicat amenda pentru deficiențe de întreținere și igienizare a spațiilor și echipamentelor (paviment neigienizat, utilaje neîntreținute, pereți cu plăci de faianță dezlipite, tavan cu porțiuni de vopsea exfoliată)“, a spus Robert Spânu, directorul executiv al DSVSA Gorj.

Șofer amendat cu 10.000 de lei

De asemenea, o pensiune restaurant a fost amendată tot cu 10.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor și echipamentelor: plafon cu infiltrații, suprafețe interioare neigienizate; depuneri masive de gheață la congelatoare.
O altă sancțiune de 10.000 de lei a fost aplicată unei unități de catering, pentru încălcarea normelor de igienă la depozitarea produselor alimentare.
Un conducător auto s-a ales și el cu o amendă de 10.000 de lei, pentru comercializarea produse alimentare dintr-un autoturism neigienizat. În plus, persoana care manipula alimentele nu deținea echipament de protecție și nici documente care să ateste controlul stării de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here