Acasa / Eveniment / Parcul auto, “raiul” hoţilor gorjeni

Parcul auto, “raiul” hoţilor gorjeni

Cinci tineri au găsit o metodă ingenioasă de a face bani. Mergând pe premisa că vor da peste „lozul câştigător”, aceştia „au dat năvală” într-un parc auto, de unde au sustras mai multe materiale metalice, pentru a le valorifica, mai târziu, la un centru de colectare. Nu s-au bucurat prea mult de „comoară”, pentru că poliţiştii au acţionat imediat şi i-au reţinut pe infractori. Aceştia sunt suspectaţi de sustragerea mai multor piese auto dintr-un parc al unei societăţi comerciale din comuna Băleşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj(IPJ), Daniel Tică „în seara zilei de luni, 7 februarie 2011, orele 21:30, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Băleşti au fost sesizaţi direct de către directorul economic al unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că din parcul auto pe care îl deţine pe raza satului Găvăneşti, unde sunt parcate mai multe autovehicule, persoane necunoscute necunoscuţi au sustras mai multe componente de motor, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată la suma de 15.000 lei”. Ca urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au găsit piesele, la un depozit de colectare a fierului vechi din municipiul Târgu-Jiu. Poliţiştii au stabilit că piesele au fost valorificate la această unitate, în data de 05.02.2011, de către un bărbat, G.I., de 31 ani, din Târgu-Jiu, judeţul Gorj. Suspectul a fost depistat şi condus la sediul poliţiei.

Prejudiciul, recuperat în proporţie de 90%.

Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit că acesta, împreună cu alţi trei tineri, S.A., de 23 ani, S.V.V., de 22 ani şi G.M.N., de 29 ani, toţi din Târgu-Jiu şi un minor de 17 ani, din Mioveni, judeţul Argeş, s-au deplasat în noaptea de 4 spre 5 februarie, la respectivul parc auto cu un autoturism. Inspectorul principal, Daniel Tică, mai precizează „Au pătruns în interior iar de aici au demontat mai multe componente de motor pe care, iniţial, le-au depozitat la domiciliul lui unuia dintre suspecţi. Ulterior, bunurile sustrase au fost transportate la centrul de colectare a de din municipiul Târgu-Jiu, materialele feroase fiind valorificate pentru suma de 650 lei, iar cele neferoase, pentru suma de 200 lei. Suma de bani obţinută din valorificarea bunurilor sustrase a fost împărţită în mod egal de cei cinci suspecţi”. Prejudiciul, estimat la suma de 15.000 lei, a fost recuperat în proporţie de 90 %.

„Am furat pentru că nu avem ce mânca”

Poliţiştii au dispus reţinerea celor cinci suspecţi pe bază de ordonanţă şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Ieri, opt februarie 2011, suspecţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Întrebaţi de unul dintre reporteri ce i-a determinat să fure, unul dintre suspecţi a avut curajul să mărturisească „am furat pentru că nu aveam ce mânca. Este prima dată când fur”. Tot ieri, s-a emis mandat de arestare preventiv, pentru patru dintre tinerii infractori, în cuantum de 15 zile iar al cincilea, fiind minor, va fi cercetat în stare de libertate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*